23.02.16

Президент розпочав робочу поїздку до Вінницької області

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

У Вінниці Глава держави візьме участь у церемонії складання присяги вінницької патрульної поліції, відвідає КП «Вінницька транспортна компанія» та ТОВ «Барлінек Інвест».
Глава держави привітав нових поліцейських із початком служби та наголосив на тому, що реформа правоохоронних органів, запуск у регіонах роботи Національної поліції є символом тих змін, які відбуваються в нашій державі та задля яких два роки тому мільйони українців вийшли на Революцію Гідності, прагнучі європейської держави, європейських змін.
Глава держави в інтерв'ю журналістам у Вінниці підкреслив, що люди зібралися у неділю на Софійській площі у Києві не за якогось окремого поліцейського, а на захист всієї Національної поліції. «Це не означає, що народ не бачить ті чи інші недоліки, але вони захищають реформи, вони бажають, щоб ці реформи успішно реалізовувались», – зазначив Петро Порошенко, додавши, що люди зібралися добровільно, щоб висловити своє ставлення.
«Звичайно, кремлівській пропаганді дуже хотілося, щоб цей день пройшов інакше. Саме тому вони заздалегідь підготували лозунги про «Майдан 3.0» та «Третій Майдан». Але ця провокація в них не вийшла», - наголосив Президент в інтерв'ю журналістам у Вінниці.
Відповідаючи у Вінниці на запитання журналістів про те, яким Президент бачить вихід з політичної кризи, Петро Порошенко зазначив, що свою позицію вже виклав у своєму зверненні. «Вважаю, що на сьогоднішній день потрібно пройти перезавантаження влади. Це те, чого вимагає народ», – сказав Глава держави.
Система електронного документообігу працює в Адміністрації Президента України в режимі дослідної експлуатації з 2 лютого 2015 року. Сьогодні в ній зареєстровано понад 92 тисячі вхідних документів та 527 користувачів.
Спілкуючись із працівниками підприємства, Президент наголосив: «Завжди «Барлінек» був візитівкою Вінницької області, символом ефективності впровадження іноземних інвестицій». Глава держави звернув увагу на те, що основний ринок збуту продукції цього підприємства – країни Європейського Союзу, і імплементація зоні вільної торгівлі України та ЄС відкриває для підприємства нові можливості.
Як проектом змін до Основного закону в частині правосуддя, так і чинним законом «Про забезпечення права на справедливий суд» передбачена процедура оцінювання суддів, яка нещодавно розпочата Вищою кваліфікаційною комісією суддів. «Оцінювання – єдиний правовий, неполітичний шлях оновлення судової влади. І його успішне проведення має стати основою відновлення довіри громадян до суду», — сказав О.Філатов.
Глава держави поспілкувався з працівниками підприємства, ознайомився з технологічним процесом, зокрема з технологією реконструкції трамвая КТ4-СУ, та оглянув один реконструйований зразок транспортного засобу.
Співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України та стан виконання Мінських домовленостей. Президент Порошенко висловив занепокоєння чисельними порушеннями режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків, а також використанням ними забороненої зброї. Співрозмовники констатували необхідність політичної волі з боку РФ для зупинення обстрілів.
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Лідером партії «Демократи-66» Парламенту Нідерландів Олександром Пехтольдом. Відбувся обмін думками з актуальних питань співробітництва між Україною та ЄС у контексті підготовки до консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запланованого у Нідерландах на 6 квітня 2016 року.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.