21.03.18

Президент України провів зустріч з Прем'єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Катару

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Сторони позитивно оцінили помітну інтенсифікацію українсько-катарських відносин та активний розвиток торговельно-економічної співпраці. Було констатовано наявність суттєвого потенціалу для подальшого поглиблення двостороннього співробітництва у багатьох сферах.
Президент України Петро Порошенко, у ході офіційного візиту до Держави Катар, взяв участь у відкритті виставки Qatar International Agricultural Exhibition-2018.
У палаці Еміра Держави Катар у місті Доха відбулася офіційна церемонія зустрічі Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані.
Між Урядом України та Урядом Держави Катар було підписано Угоду про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, Угоду про створення Спільної комісії з економічного, торговельного і технічного співробітництва, Угоду про сприяння та взаємний захист інвестицій.
В присутності Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про військово-технічне співробітництво.
Президент України висловив вдячність Еміру Державі Катар за послідовну позицію його країни щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Під час зустрічі було також відзначено зростання показників двосторонньої торгівлі та висловлено обопільну зацікавленість у подальшому розширенні співробітництва у торговельно-економічній, інвестиційній, сільськогосподарській та оборонній сферах, а також у галузях енергетики, транспорту, медицини, освіти і туризму.
За результатами переговорів Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог. «Хочу привітати всіх українців з тим, що нарешті нам вдалося домовитись і підписана Угода про безвізові подорожі українців до Катару і катарців до України», - наголосив Президент.
Президент України Петро Порошенко повідомив про «надзвичайно важливі переговори по диверсифікації джерел газопостачання», які відбулися в ході його офіційного візиту до Держави Катар. «Ми домовилися про те, що Катар готовий надати нам скраплений газ», - сказав Президент України у коментарі.
Президент України Петро Порошенко наголосив, що під час офіційного візиту до Катару відбулися інтенсивні переговори, в результаті яких підписано низку надзвичайно важливих Угод.
У ході зустрічі було підтверджено зацікавленість української сторони у розвитку взаємовигідної співпраці з Катаром в інвестиційній сфері, зокрема у залученні катарських інвесторів до участі у програмі приватизації об'єктів державної та комунальної власності в Україні.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.