10.03.18

Виступ Президента України на церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка 2018 року

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Хотів би повідомити, що найближчим часом підпишу указ про розробку можливо десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу рідної української мови. Я закликаю вас всіх до співпраці, до наполегливої роботи в цьому напрямку. Бо попереду – десятиліття української мови в Україні. Протягом цих десятиліть позитивні незворотні зміни мають відбутися. І ключове слово - незворотні.
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідав Національний музей  Тараса Шевченка та взяв участь у церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка.
Президент повідомив, що найближчим часом має намір підписати Указ про розробку десятирічної програми укорінення та зміцнення державного статусу рідної української мови. «Я закликаю вас всіх до співпраці, до наполегливої роботи в цьому напрямку. Бо попереду – десятиліття української мови в Україні. Протягом цих десятиліть позитивні незворотні зміни мають відбутися. І ключове слово – незворотні», - зазначив він.
«Я дуже не хотів би, щоби мовне питання знову стало на порядок денний виборчої кампанії. Мова має об'єднувати, а не розколювати державу. Ми не маємо права дати пас п'ятій колоні отримати з того бодай найменший зиск на майбутніх президентських, парламентських і місцевих виборах», - наголосив Глава держави під час церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка 2018 року.
У 204 річницю з дня народження великого Кобзаря Президент Петро Порошенко вручив національні премії імені Тараса Шевченка 2018 року, які були присуджені на підставі подання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.
Президент Петро Порошенко на церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка 2018 року відзначив зміцнення позицій української мови в різних сферах суспільного життя – на телебаченні та на радіо, у кінематографії та у книговидавництві.
Президент Петро Порошенко заслухав доповідь Голови Служби безпеки України Василя Грицака щодо попередження терактів в Україні.
12 березня 2018 року відбудеться зустріч Президента України Петра Порошенка з Віце-Президентом Європейської Комісії – Високим Представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Моґеріні у рамках її візиту до України.
Президент Петро Порошенко переконаний, що рішення Єврокомісії про започаткування нової програми макрофінансової допомоги Україні на підтримку реформ та економічного зростання є визнанням нашого прогресу в реформах та сигналом незмінної солідарності ЄС з нашою країною.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.