01.03.18

Президент відвідав у лікарні правоохоронців, поранених у сутичках під Верховною Радою 27 лютого

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко відвідав у Центральному госпіталі МВС правоохоронців, які постраждали у сутичках під Верховною Радою у вівторок 27 лютого. «Я сьогодні вирішив почати день із зустрічі з вами та зі слів великої вдячності за ту надзвичайно важливу роботу, яку підрозділи Національної поліції, Національної гвардії роблять із забезпечення миру, спокою, стабільності і порядку в Києві і по всій Україні», - сказав Глава держави.
Безумовно, ключовим з них продовжує залишатися  – це війна Росії проти України. Ціна агресії для агресора зростає завдяки зміцненню Збройних Сил України і продовженню політики санкцій проти Москви. Посилення її бойової спроможності залишиться моїм головним пріоритетом як Верховного Головнокомандувача Збройних Силу України. Наші Збройні Сили слід укріпити настільки, щоби вони були не лише обороноздатними, але й спроможними звільнити окуповані території. Це – наше безумовне право, і воно має бути забезпечене достатнім військовим потенціалом.
Президент Петро Порошенко серед серйозних викликів, які стоять перед країною в поточному році, назвав російську агресію проти України. «Безумовно, ключовим з них продовжує залишатися  – війна Росії проти України», - заявив Петро Порошенко під час прес-конференції.
Президент Петро Порошенко наголошує, що у 2018 році має намір активно користуватися своїм правом законодавчої ініціативи. «Я буду активно користатися президентським правом законодавчої ініціативи», - сказав він під час прес-конференції на тему: «Виклики – 2018», яка відбулася у Києві.
Президент Петро Порошенко наголосив, що процес звільнення заручників не уповільнився. Глава держави нагадав, що в кінці 2017 року вдалося звільнити більше 70 українських заручників, деякі з яких перебували по три роки в полоні.
«Хотів би наголосити, що головним викликом є соціальний: бідність, низький рівень та незадовільна якість життя переважної більшості українців», - сказав Глава держави на прес-конференції на тему: «Виклики – 2018». Він зауважив, що люди таким станом справ «абсолютно природно, що розчаровані» і підкреслив, що розуміє і повністю поділяє це незадоволення.
Президент Петро Порошенко під час прес-конференції наголосив, що неодноразово підтверджував готовність зробити все від нього залежне, щоб розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета було розкрите.
«Я буду робити усе можливе, щоб як найшвидше запровадити миротворців, бо це є єдиний варіант, який може зупинити вбивства українців як цивільних, так і військових, як можна відновити український суверенітет на окупованому Донбасі. Для цього достатньо, щоб Росія пішла з окупованих територій», - підкреслив Президент.
«Прагнення до членства в Євросоюзі та НАТО можна було би зафіксувати в Преамбулі до Конституції, для чого достатньо підтримки двох третин конституційного складу Верховної Ради України. Останні голосування законопроектів, які стосуються питань національної безпеки і оборони дають мені підстави для стриманого оптимізму», - зазначив Глава держави.
«Ми точно готові прийняти кораблі з Криму. Але мова йде не про причину – є чи немає там ремонту, комплектації або будь-чого іншого. Ми готові прийняти кораблі з Криму тільки разом з Кримом», - сказав Президент Петро Порошенко.
«Популізм та отаманщина – ще два виклики, які стоять перед нами так само гостро, як і сто років тому, коли Україна через брак внутрішньої єдності стала здобиччю агресора та втратила незалежність», - констатував Глава держави.
Президент Петро Порошенко очікує, що вже найближчим часом Верховна Рада ухвалить Закон про Антикорупційний суд, призначить Голову Національного банку України, склад Центрвиборчкому, доукомплектує Конституційний суд та прийме ще низку важливих рішень.
«Я прошу – не слухайте тих, хто намагається «накаркати» призупинення безвізу. Це – те ж саме коло «прогнозистів», які пророчили, що нам його ніколи не дадуть. Більше того, писали листи, зверталися до країн-членів Євросоюзу, до Європейської Комісії, до Європейської Ради з проханням не надавати нам безвізового режиму»,  - сказав Президент Петро Порошенко під час прес-конференції на тему: «Виклики – 2018».
Дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь в урочистій церемонії проводів Національної паралімпійської збірної команди України із зимових видів спорту на ХІІ Паралімпійські ігри, які пройдуть 9-18 березня у корейському місті Пхенчхан.
Президент Петро Порошенко зустрівся із чемпіоном ХХIII зимових Олімпійських ігор з фристайлу  Олександром Авраменком. Глава держави вручив спортсмену та головному тренеру збірної команди України з фристайлу Енверу Аблаєву високі державні нагороди – ордени «За заслуги» ІІІ ступеня.
Президент України провів зустріч з командою НАК "Нафтогаз України", яка доповіла Главі держави про остаточне рішення Стокгольмського арбітражу у справі "Нафтогаз" проти "Газпрому".
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.