15.03.18

Розпочалася зустріч Президента України з Федеральним Президентом Республіки Австрія

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка з Федеральним Президентом Республіки Австрія Александером Ван дер Белленом, який перебуває в Україні з офіційним візитом на запрошення Глави Української держави.
У присутності Президента України Петра Порошенка та Федерального Президента Республіки Австрія Александера Ван дер Беллена було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Австрія про співробітництво у галузях освіти, науки та культури.
Глава держави також відзначив, що Австрія досить вагомо присутня економічно в Україні та нагадав, що австрійські фінансові установи були серед піонерів у сфері банківських і страхових послуг в Україні і «сьогодні є найбільшими іноземними банківським та страховими інституціями».
Президент України Петро Порошенко обговорив з Федеральним Президентом Республіки Австрія Александером Ван дер Белленом ситуацію на окупованому Росією Донбасі.
«З точки зору Австрії зрозуміло, що анексія Криму є протиправною. І це є також позицією Європейського Союзу. Тому, на території Криму не можуть відбуватися правомочні вибори до російського парламенту та вибори російського президента. І це не тільки моя точка зору. Це однозначна точка зору всього Австрійського Уряду», - заявив Федеральний Президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен, відповідаючи на питання журналістів щодо визнання російських виборів в Криму.
«Мені приємно констатувати, що один з перших «Українських інститутів», пані посол це може підтвердити, відкривається саме у Відні. І ці інститути будуть забезпечувати культурну присутність України в Європейському Союзі і в Австрії, зокрема», - сказав Президент Петро Порошенко під час спілкування з представниками ЗМІ по завершенні переговорів із Федеральним Президентом Австрійської Республіки Александером Ван дер Белленом.
«Європі необхідно терміново переглянути свою позицію щодо «Північного потоку-2». Там немає жодної економіки, там немає ні краплі комерції – лише політичний шантаж» - підкреслив Глава держави.
«Великому другу України, який у рамках програми «Діти Чорнобиля», уявіть собі, протягом 20 років займався проблемою дитячої лейкемії в Україні. Австрійський громадянин допоміг врятувати життя сотень, а
Президент України Петро Порошенко та Федеральний Президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен взяли участь у роботі українсько-австрійського бізнес-форуму.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.