05.06.16

Глава держави відзначив підтримку Міжнародного валютного фонду та Світового банку на шляху необхідних реформ в Україні

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко взяв участь у засіданні Регіональної групи МВФ та Світового банку, яке вперше відбувається в Україні.
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відвідав  благодійний фестиваль «Буковинська мрія», який проходить в Чернівецькій області. Учасниками фестивалю стали близько 1000 дітей – вихованці інтернатних закладів із різних регіонів України, діти з сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах.
«Подібні заходи є надзвичайно важливими, оскільки дають можливість дітям, які виховуються в інтернатних закладах, побачити іншу сторону життя, певною мірою, відчути смак свободи. Адже, ізоляція від суспільства – є характерною ознакою інтернатного життя. Деякі вихованці інтернатів взагалі ніколи не покидали територію закладу. Діти в межах інтернатів часто не можуть відверто розповісти про свої проблеми, і не бачать навколо себе людей, яким можна довіритись. Тому сьогодні у них є нагода не лише розважитись та познайомитись з однолітками, а й поділитись своїми проблемами та переживаннями», - зазначив Микола Кулеба.
Микола Кулеба поспілкувався із вихованцями інтернатних закладів у неформальній обстановці. Діти розповідали про свої мрії і бажання: жити у сім'ї, з батьками.
В рамках фестивалю діти отримали подарунки, побажання про які заздалегідь написали в листах. На один день чарівниками для них стали підприємці, депутати та небайдужі люди з усієї України.
Уповноважений також поспілкувався із працівниками інтернатних закладів. Педагоги цілком погодились з тим, що жодна інституція не замінить дитині сім'ю. Водночас, вони висловили побоювання, що не всі батьки є відповідальними і готовими самостійно виховувати своїх нащадків.
«Реформа інтернатів не передбачає їх бездумного закриття. Деінституціалізація – це пошук найкращого рішення для конкретної  дитини, яке передбачає оцінку її потреб, та здатності батьків і громади ці потреби задовольнити. Лише на підставі комплексного вивчення кожного конкретного випадку буде прийматись рішення про повернення дитини в сім'ю», - наголосив Микола Кулеба.
Уповноважений подякував за організацію заходу Чернівецькій обласній благодійній організації «Майбутнє України» та  присутнім на фестивалі представникам місцевої влади.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.