27.06.18

Президент підписав Закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про утворення Вищого антикорупційного суду». «Закон складається лише з двох статей. Стаття 1. Утворити Вищий антикорупційний суд. Стаття 2. Місце знаходження, територіальна юрисдикція і статус визначаються Законом «Про Вищий антикорупційний суд», - процитував Глава держави положення підписаного ним Закону.
«Протягом 75 років саме інститутом сформована потужна армія українських дипломатів. Армія, успіхи якої не менш важливі, ніж успіхи наших воїнів на фронті», - наголосив Петро Порошенко. «Я пишаюся тим, що належу до багатотисячної когорти випускників нашого інституту», - сказав Президент та подякував керівництву університету та інституту «за невтомну працю, за істино громадянську позицію, які, навіть ще за радянських часів, навчили дуже критично ставитися до інформації і ідеології, і до місця України в світі».
Президент Петро Порошенко наголосив, що не існує країн в світі, які би проводили такі широкомасштабні реформи в умовах війни, як це робить Україна. «Перше і надважливе – це реформа сектору оборони і безпеки, створення потужної української армії. І ми переводимо весь сектор оборони і безпеки під стандарти НАТО», - зауважив Глава держави.
«Продовжуємо роботу над просуванням запуску європейського Плану підтримки України на зразок «Плану Маршалла», - заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи перед студентами та викладачами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Президент Петро Порошенко окреслив завдання для українських дипломатів – забезпечити міжнародно-правову відповідальність Росії за збройну агресію проти нашої держави на Сході та незаконну анексію Криму.
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Президент висловив вдячність НАТО за послідовну та незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та солідарність у протидії російській агресії.
Президент Петро Порошенко підписав Указ №185/2018 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 червня 2018 року «Про вдосконалення державної політики щодо забезпечення Збройних Сил України та інших військових формувань оборонною продукцією іноземного виробництва, а також сприяння розвитку співробітництва оборонних підприємств України з іноземними партнерами».
26 червня, у День кримськотатарського прапора, дружина Президента України Марина Порошенко разом із дітьми-переселенцями з Криму заповнили нові сторінки національного проекту «Книга Миру».
Дружина Президента Марина Порошенко взяла участь у Першому Благодійному Вечорі «Анна Київська. Нове Тисячоліття», який проходив у Національному заповіднику «Софія Київська» на підтримку Культурного Центру Анни Київської та Церкви Святих Бориса і Гліба у Франції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.