01.06.18

Слово Президента на VII Національному молитовному сніданку

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Церква має бути відділена від держави, але в першу чергу – від сусідньої держави, країни-агресора, якій ми не маємо дати права працювати п'ятою колоною, бо це наша з вами відповідальність за Україну, яку ми любимо понад усе. Я абсолютно переконаний, що з нами воля Божа, з нами допомога Божа. І з нашою боротьбою, з нашою спільною молитвою український народ має отримати Томос від Вселенського Патріарха і дуже відповідально створити те, чого ми були позбавлені більше трьохсот років.
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба 30 травня взяв участь у Форумі «Забезпечення права дитини на сім'ю в умовах сучасної України: досвід та перспективи», який проходив у м. Суми.
«Церква має бути відділена від держави, але, в першу чергу – від сусідньої держави, країни-агресора, якій ми не маємо дати права працювати п'ятою колоною, бо це наша з вами відповідальність за Україну, яку ми любимо понад усе», - заявив Глава держави під час VII Національного молитовного сніданку, який відбувся у Києві.
«Я вітаю проведення Національного дня молитви за Україну, який відбудеться найближчої суботи. І ми пишаємося, що в Україні найскладніше питання співжиття релігій і культур завжди вирішувалося мирно, без насильства, у правовому полі», - наголосив Президент Петро Порошенко на VII Національному молитовному сніданку.
Після надання Україні Томоса на автокефалію Української православної церкви в Україні буде збережено конституційне право громадян на свободу релігії, вільного самовизначення й самореалізації особистості в духовній сфері, наголошує Президент Петро Порошенко.
Указом передбачено затвердження цільової програми на 2018 – 2028 роки, спрямованої на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення єдиного культурного простору України та збереження цілісності культури.
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області вкотре наголосив, що робить все можливе, щоб на українську землю повернувся мир.
Президент Петро Порошенко відвідав Ямницький ліцей Ямницької об'єднаної територіальної громади у Івано-Франківської області, де привітав школярів та випускників зі святом останнього дзвоника.
За словами Глави держави, виробництво цементу - «це лакмусовий папірець будівництва держави». «Саме з цементу будуються дороги за моєю програмою дорожнього будівництва», - зазначив Президент, підкресливши, що дорожнє будівництво зараз є основним замовником продукції цементного виробництва.
У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття нового лікувального корпусу Прикарпатського центру репродукції людини.
Президент Петро Порошенко під час участі у форумі регіонального розвитку «Можливості розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації» наголосив на важливості розробки стратегії розвитку відповідних територій з урахуванням їх особливостей.
Було детально обговорено розвиток ситуації на Донбасі та скоординовано подальші кроки для активізації мирного процесу. Петро Порошенко відзначив рішення Гайко Мааса відвідати контактну лінію для того, щоб особисто ознайомитися з ситуацією, яка склалася внаслідок російської агресії.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.