16.06.18

Держава потребує ефективної дипломатичної служби – Президент підписав Закон «Про дипломатичну службу»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент підкреслив, що новий Закон: «Робить дипломатичну службу передовою ефективною і ще, головне, озброєною, захищеною і європейською. Тому, що базується на всіх принципах, які були закладені в Угоді про асоціацію. Базується на найкращому передовому досвіді європейських країн, який ми імплементувати в цей Закон».
«Мені доповіли, що Конституційна комісія завершує роботу над проектами змін до Конституції, де ми в Конституції зафіксуємо європейський і євроатлантичний напрямок, вектор розвитку України», - заявив Глава держави.
Президент Петро Порошенко наприкінці літа проведе нараду з керівниками дипломатичних представництв України за кордоном, на якій обговорюватиметься подальший розвиток дипслужби та вектор руху нашої держави.
Лідери обговорили шляхи забезпечення енергетичної безпеки України та Європейського Союзу у контексті загрози будівництва «Північного потоку-2». Петро Порошенко та Жан-Клод Юнкер наголосили на нагальній необхідності якомога швидшого звільнення Кремлем українських політичних в'язнів.
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн Великої сімки та Європейського Союзу. Глава держави відзначив, що українське питання є безумовно консолідуючим елементом у зовнішній політиці держав G7, а також наголосив, що єдність на підтримку України щодо відновлення територіальної цілісності та політики санкцій у зв'язку із триваючою російською агресією є дуже важливою.
Під час зустрічі Президента України з представниками Політико-безпекового Комітету ЄС детально обговорювалася безпекова ситуація в зоні проведення операції Об'єднаних сил, результати нещодавньої зустрічі міністрів закордонних справ у Нормандському форматі, стан виконання Мінських домовленостей, а також перспективи розгортання миротворчої місії ООН в окупованих районах Донецької і Луганської областей.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.