19.06.18

Нині більшість державних грошей знаходяться саме у місцевих бюджетах – Президент про зростання фінансових можливостей об'єднаних громад

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Раніше органи місцевого самоврядування, всі це знають і не треба нікого в цьому переконувати, це були каси по виплаті заробітної плати. Ніякого розвитку, ніякої стратегії не можна було б робити, бо не було відповідної фінансової підтримки. А тепер органи місцевого самоврядування є мозковим центром, де планується і забезпечується стратегія розвитку», - підкреслив Президент.
Президент Петро Порошенко наголошує, що українська влада продовжує зміцнювати правову базу децентралізації і підтримувати спроможні місцеві громади. Він нагадав, що навесні було ухвалено Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл та селищ до громад міст обласного значення.
Президент Петро Порошенко наголошує, що децентралізація є однією з найрезультативніших реформ з тих, що були проведені в країні останнім часом. «Децентралізація – це є моє дітище, і я наполегливо працюватиму над цим проектом рівно стільки, скільки мені відміряє бути при владі український народ»,  - сказав Президент під час виступу на XIV Українському муніципальному форумі.
«На Київщині щойно запустили систему uvaga.ua. Це – програмний інструмент, інтерактивна карта з точною локалізацією проблеми та чітким визначенням конкретної посадової особи, яка відповідає за їх вирішення» - розповів Глава держави.
«Ще одним важливим кроком децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування має стати надання органам місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад права розпоряджатися земельними ділянками за межами населених пунктів», - сказав Президент Петро Порошенко під час свого виступу на XIV Українському муніципальному форумі.
Під час XIV Українського муніципального форуму Президент Петро Порошенко акцентував увагу на окремих проблемних питаннях у реалізації реформи децентралізації в державі.
Мета проекту закону - виконання вимог Конституції України, Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" та Закону України "Про судоустрій і статус суддів" для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.
Президент Петро Порошенко у статті The Washington Post «Моя мета - перемогти корупцію в Україні» наголосив, що з ухваленням Закону про створення Вищого антикорупційного суду Україна зробила ще один важливий крок на шляху до побудови європейської держави, де всі рівні перед законом.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.