27.04.16

Петро Порошенко вшанував пам'ять ліквідаторів та жертв аварії на Чорнобильській АЕС

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Глава держави поклав квіти до меморіального кургану "Героям Чорнобиля" та пам'ятного знаку "Воїнам Чорнобиля" Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи. Присутні на церемонії вшанували пам'ять ліквідаторів та жертв трагедії хвилиною мовчання.
Новостворений біосферний заповідник стане однією з найбільших природоохоронних установ України, загальною площею 227 тисяч гектарів. Він розташований на території Іванківського і Поліського районів Київської області в межах зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення.
Президент Петро Порошенко під час заходів з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції подякував міжнародним донорам за допомогу в подоланні наслідків трагедії. Президент підкреслив, що спільними зусиллями необхідно зробити все можливе для попередження повтору подібних трагедій у майбутньому та перетворення ядерної енергії на більш безпечну.
Подібні катастрофи не зважають на державні кордони, носять глобальний характер. Чорнобиль поставив на порядок денний безліч безпекових, інженерно-технологічних, екологічних і медичних завдань і проблем, ще й досі не вирішених. В той же час - це випробування дало нам відчуття єдності, породило могутню енергію мужності, солідарності, жертовності і співчуття.
"Активні бойові дії точилися за кількасот кілометрів від Запорізької АЕС. Росія готувала повномасштабну війну проти України. Як мінімум – планувала військові дії та безлад на більшій частині території нашої держави. В тому числі там, де розташовано чимало небезпечних об'єктів. Ми вдалися до посилених заходів безпеки на АЕС, захищаємо їх від можливих атак з боку терористично-диверсійних груп в гібридній війні", - сказав Петро Порошенко під час виступу на заходах з нагоди 30-х роковин Чорнобильської трагедії.
"Вважаю, що Уряд в цих скрутних умовах економічної кризи, спричиненої російською агресію, має таки винаходити на потреби чорнобильців максимум можливого із бюджету - після задоволення потреб на оборону та безпеку", - сказав Глава держави під час виступу на заходах у зв'язку із 30-річчям аварії на ЧАЕС.
Президент Петро Порошенко вручив 12 нагород за значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, самовідданість, високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність та у зв'язку з 30-ми роковинами аварії на ЧАЕС.
Дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у церемонії передачі журавликів миру в рамках українсько-японського проекту «Мир на крилах» з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи та 5-річчя аварії на АЕС «Фукусіма-1»
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.