02.04.16

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

У рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте.

http://www.president.gov.ua/news/yevropejska-integraciya-ukrayini-ce-nezvorotnij-proces-yakij-36935

Співрозмовники обговорили питання більшого залучення інструментів та інституцій системи ООН для припинення російської агресії, зокрема розгортання міжнародної безпекової місії на Донбасі.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-z-generalnim-sekretarem-o-36936

Петро Порошенко відзначив роль США як стратегічного партнера України, в тому числі у питаннях програм фінансування МВФ та забезпечення фінансової і економічної стабільності України.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-petro-poroshenko-proviv-zustrich-z-minist-36937

Петро Порошенко наголосив, що сьогодні для України, як і для інших неядерних держав, важливим викликом є безпекові гарантії. На жаль, отримані гарантії в рамках Будапештського меморандуму не лише виявилися не ефективними, але були порушені ядерною державою - Росією.

http://www.president.gov.ua/news/neobhidno-zaprovaditi-efektivni-garantiyi-bezpeki-dlya-neyad-36938

Президент Петро Порошенко на прес-конференції у Вашингтоні позитивно оцінив ініціативу щодо  проведення Саміту з ядерної безпеки, наголосивши на ефективності обговорення цього питання на високому рівні. "Це важливо - мати можливість обмінятися думками та скоординувати зусилля. Проведення ядерного Саміту було позитивною ініціативою, і хочу привітати з цим США та особисто Президента Обаму", - наголосив Глава держави.

http://www.president.gov.ua/news/vazhlivo-mati-mozhlivist-obminyatisya-dumkami-ta-skoordinuva-36939

Президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Вашингтоні зазначив, що Україна занепокоєна можливим передислокуванням в окупований Крим елементів російського ядерного потенціалу, оскільки відповідно до норм міжнародного права Українська держава несе повну відповідальність за розміщення ядерних елементів на своїй території.

http://www.president.gov.ua/news/vimagayemo-efektivnih-krokiv-mizhnarodnoyi-spilnoti-dlya-ned-36940

Окрему увагу було приділено шляхам активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО. Сторони відзначили важливість проведення у ході Варшавського саміту Альянсу в липні цього року засідання Комісії Україна – НАТО на найвищому рівні. Президент України висловив сподівання на застосування Польщею та іншими країнами Європи персональних санкцій щодо осіб, причетних до фабрикування справ проти Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українських громадян, незаконно утримуваних в Росії.

http://www.president.gov.ua/news/petro-poroshenko-ta-andzhej-duda-uzgodili-plani-shodo-podals-36941

Глави двох держав обговорили питання активізації співпраці України та КНР, проведення Українсько-китайської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-proviv-zustrich-z-golovoyu-knr-36942

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.