09.12.17

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

У Вільнюсі розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайтє. Після переговорів віч-на-віч відбудеться Десяте засідання Ради Президентів України та Литви.

http://www.president.gov.ua/news/rozpochalasya-zustrich-prezidentiv-ukrayini-ta-litvi-44922

Під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка до Литовської республіки було підписано Меморандум про співробітництво та партнерство між Федерацією футболу України та Литовською федерацією футболу. Документ підписали Заступник Глави Адміністрації Президента України, Віце-президент Громадської спілки «Федерація футболу України» Костянтин Єлісєєв та Президент «Литовської федерації футболу» Томас Данілявічюс.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-litva-pidpisali-memorandum-pro-spivrobitnictvo-t-44926

За підсумками Десятого засідання Ради Президентів України та Литви в присутності лідерів держав Петра Порошенка та Далі Грібаускайтє було підписано низку документів про двосторонню співпрацю.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-litva-pidpisali-nizku-dokumentiv-pro-dvostoronny-44930

Президент Петро Порошенко наголошує на неприпустимості політичного втручання у роботу антикорупційних органів. «Жодних небезпек політичного втручання в діяльність антикорупційних інституцій я не допущу. Я навпаки вважаю, що треба прискорити призначення аудиту, треба забезпечити ефективний захист будь-якого політичного втручання політиків в роботу НАБУ і політизацію роботи будь-яких правоохоронних органів і їх бажання впливати на політику. Я вважаю, що це правильні підходи», - заявив Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Литви Далею Грібаускайте.

http://www.president.gov.ua/news/zhodnih-nebezpek-politichnogo-vtruchannya-v-diyalnist-antiko-44934

Під час робочого візиту до Литви Президент Петро Порошенко обговорив питання створення Вищого антикорупційного суду України з Президентом Литовської республіки Далею Грібаускайте. «Був радий почути підтримку з боку пані Президента (Литви – ред.) моєї позиції щодо необхідності якнайскорішого прийняття парламентом України законопроекту про створення такого Суду. Сподіваюсь на прогрес у цьому питанні вже найближчими днями», - зазначив Глава держави.

http://www.president.gov.ua/news/spodivayus-na-progres-u-comu-pitanni-vzhe-najblizhchimi-dnya-44938

«Взагалі, якщо ми оцінюємо ситуацію із Саакашвілі – вона не варта міжнародної уваги. Бо є конкретний злочин, який був втілений. Ми маємо забезпечити прозорість слідства, абсолютну відкритість і неупередженість слідчих органів. Прозорий, ефективний і неупереджений суд», - підкреслив сказав Глава держави, відповідаючи на запитання представників ЗМІ, під час спільної прес-конференції із Президентом Литви.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-yaksho-mi-ocinyuyemo-situaciyu-iz-saakashvili-vona-44942

Україна та Литва продовжать консультації у питанні реформування Збройних Сил нашої держави у відповідності до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Литви Далею Грібаускайте у Вільнюсі.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-litva-prodovzhat-spivpracyu-u-reformuvanni-zsu-u-44946

«Дуже дякую Литві і пані Президенту Грібаускайте за те, що вони виступають адвокатом європейських прагнень Української держави і українського народу», - сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Литви. Він висловив переконання, що «разом із нашим стратегічним партнером – Литвою, ми можемо впевнено дивитися в майбутнє».

http://www.president.gov.ua/news/mi-vdyachni-litvi-za-pidtrimku-yevropejskih-pragnen-ukrayini-44950

Президент України Петро Порошенко разом з Президентом Литви Далею Грібаускайтє взяли участь у роботі Українсько-литовського бізнес-форуму. Глава Української держави проінформував про зміни, запроваджені реформи в Україні та інвестиційні перспективи для литовських бізнесменів.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-zaprosiv-litovskij-biznes-investuvati-v-ukrayinsku-44954

Під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка до Литовської республіки відбулось підписання Угоди про внесення змін та доповнень до Договору між Україною та Литвою про соціальне забезпечення.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-litva-pidpisali-ugodu-shodo-osuchasnennya-pitann-44958

«Сьогодні, під час мого візиту до Литви, ми маємо велику честь відкрити «Український сквер» у Вільнюсі поруч із пам'ятником Тарасу Шевченку», - сказав Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/petro-poroshenko-vidkriv-ukrayinskij-skver-u-vilnyusi-44962

Глава держави подякував за рішучу позицію Сеймаса Литви щодо підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України та висловив вдячність Литві за послідовну позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також надання всебічної допомоги Україні. 

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-zi-spikerom-sejmasa-litov-44966

У Вільнюсі Президент Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Литовської Республіки Саулюсом Сквернялісом. Президент відзначив, що Литва залишається одним з найефективніших союзників України у протистоянні російській агресії.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-z-premyer-ministrom-litov-44970

«Важко уявити собі більш символічне місце, ніж цей Божий храм. Більше 500 років тому, в 1514 році Костянтин Острозький побудував не просто храм Божий, а символ об'єднання Литви і України», - сказав Петро Порошенко. «Це не просто символ нашої дружби, а символ того, що коли Литва і Україна об'єднані – ніхто нас не переможе. Нехай це усі почують», - зазначив Президент.

http://www.president.gov.ua/news/koli-litva-i-ukrayina-obyednani-mi-neperemozhni-prezident-na-44974

Глава держави зазначив, що сьогодні має честь нагородити «великих синів литовського народу, які так багато зробили і для становлення, відродження і розвитку Української держави».

http://www.president.gov.ua/news/prezident-vruchiv-visoki-derzhavni-nagorodi-vitautasu-landsb-44978

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.