09.05.18

Маємо знати й пам'ятати про усіх, хто мужньо боронив рідну землю - Президент під час відкриття фотовиставки «Герої»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Дуже важливо відкривати і гортати маловідомі сторінки історії, зміцнювати зв'язок поколінь наших українських воїнів… Учасників Другої світової війни у складі Червоної армії, армій держав Антигітлерівської коаліції, рухів опору в окупованих нацистами країнах… Української повстанської армії та захисників України із Збройних Сил, Національної гвардії, інших формувань», - наголосив Президент Петро Порошенко під час відкриття фотовиставки «Герої».
Президент Петро Порошенко підкреслює, що Українська держава повертається до витоків власної історії, а політика історичної пам'яті знову стає українською.
Президент Петро Порошенко зазначає, що Служба безпеки України довела факти участі кадрових російських військовослужбовців зі штатного ракетного дивізіону збройних сил РФ у обстрілах Маріуполя у січні 2015 року. А операцією з території Росії безпосередньо керував начальник ракетних військ і артилерії Південного військового округу.
Президент Петро Порошенко підкреслює, що Україна разом з міжнародними партнерами прагне розбудувати нову систему міжнародної  безпеки, для чого необхідно створити надійний захист нашого суверенітету та територіальної цілісності, незалежності  в єдиній євроатлантичній системі колективної безпеки.
Президент Петро Порошенко привітав українських спортсменів-школярів, які стали чемпіонами ХVІІ Всесвітньої літньої Гімназіади у місті Марракеш (Марокко).  Українська збірна вперше в своїй історії виборола перше місце, завоювавши 112 медалей різного ґатунку (39 золотих, 39 срібних та 34 бронзових).
Слід знати і пам'ятати про подвиги українців на всіх без виключення фронтах Другої світової. На берегах Дніпра і Донця, Волги і Ладоги, Вісли й Дунаю. У небі Британії, пустелях Північної Африки, на узбережжі Нормандії, на островах Тихого Океану. У Червоній армії, у військовому строю країн Антигітлерівської коаліції: США, Канади та багатьох інших… І звичайно ж, - у лавах Української повстанської армії, бо лише за останні чотири роки нарешті нам вдалося відновити історичну справедливість. І лише вдумаймось, наскільки ж по-різному ми бачимо і відзначаємо одну й ту саму дату. Зверніть увагу - у них цю війну виграв Сталін, у нас цю війну виграв народ.
Президент Петро Порошенко зазначає, що Друга світова війна розгорілася не на рівному місці. «Вона не стала несподіванкою. Її причини визрівали дуже довго, приводи розв'язати - спричинялися з упертою постійністю», - наголосив Глава держави під час виступу на акції «Перша хвилина миру», яка відбулася у меморіальному комплексі «Національний музей історії України у другій світовій війні».
Під час виступу на акції «Перша хвилина миру», яка відбулася у меморіальному комплексі «Національний музей історії України у другій світовій війні», Президент України Петро Порошенко зазначив, що «сьогодні Україна разом з іншими демократичними державами та народами вшановує пам'ять усіх загиблих у роки Другої світової війни».
«Минулого місяця стало відомо, що Збройні Сили України, за версією аналітичного центру Global Firepower, увійшли в десятку найсильніших армій Європи. І я хочу привітати з цим всіх українських військових, і Міністра оборони Степана Полторака, і начальника Генерального штабу Віктора Муженка, і всіх українських воїнів і весь український народ. У нас – восьме місце  і перше – серед країн, які не входять до НАТО», - сказав Глава держави та закликав згадати, якою була українська армія чотири роки тому.
Президент підкреслив, що до 22 червня 1941 року на різних фронтах Другої світової вже загинуло майже сто тисяч українців. «Тому ми й розширили горизонт пам'яті, що для нас війна почалася 1 вересня 1939 року - коли дві сотні тисяч українців з Галичини та Волині стали до оборони Польської держави від нацистів», - сказав Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко наголошує, що сьогодні «складено та підсумовано і зворотну ціну перемоги», яка спричинена не лише злодіяннями нацистів. Він навів данні, які були оприлюднені спеціальною комісією при президенті Росії очолюваної колишнім фронтовиком, академіком і членом Політбюро Олександром Яковлєвим. «Майже мільйон радянських солдатів були розстріляні своїми. Точніше - 954 тисячі. І головним чином йдеться про ні в чому не винних людей», - навів данні цієї комісії Глава держави.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.