30.05.18

Розпочалася зустріч Президента України та Президента Федеративної Республіки Німеччина

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

В Маріїнському палаці розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка та Федерального Президента Федеративної Республіки Німеччина Франка-Вальтера Штайнмаєра, який перебуває в Україні з дводенним офіційним візитом.
Президент України Петро Порошенко та Федеральний президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр детально обговорили ситуацію на Донбасі. Президент України повідомив, що за його  дорученням Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зараз знаходиться в  Нью-Йорку. «Сьогодні розпочинається засідання Ради безпеки ООН, яке присвячене Україні, пан Клімкін буде там робити доповідь. Ми дякуємо і Німеччині за участь. І дуже важливо буде почути і позицію російського представника. Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців має бути прийнято найближчим часом»,  - наголосив Петро Порошенко.
«Впевнений в тому, що міжнародне співтовариство має забезпечити відповідальність Російської федерації за 298 безневинних жертв, які представляють різні країни світу. І ця відповідальність має бути невідворотною», - сказав Глава держави, акцентуючи увагу на останній інформації, оприлюдненій міжнародною слідчою групою щодо терористичної атаки проти малайзійського літака рейсу МН-17.
«Ми наголошуємо на необхідності якнайшвидшого звільнення як українських військовослужбовців, українських активістів і волонтерів, які утримуються на окупованій території, так і політичних в'язнів, які незаконно утримуються в окупованому Криму і у в'язницях Російської федерації, включно з Олегом Сєнцовим, Романом Сущенком, Володимиром Балухом та багатьма іншими політичними в'язнями, які опинилися у в'язниці лише тому, що вони відмовилися здавати український паспорт і приймати російське громадянство», - підкреслив Глава Української держави.
Глава Української держави підкреслив: «Можу сказати, що ми непогано попрацювали і в економіці. Минулого року величезне зростання двосторонньої торгівлі. Вона зросла майже на 23%». «Це є одним із рекордних показників серед багатьох країн. І думаю, що це є результатом повного запровадження Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі. Колі і українські і німецькі товаровиробники мають безперешкодний доступ до ринків. І це веде до суттєвого зростання обсягів взаємної торгівлі, яка, як мені доповів Перший віце-прем'єр українського Уряду, сягає вже 8 млрд євро. Думаю, що це дуже обнадійлива цифра», - зазначив також Петро Порошенко.
«У нас до президентських виборів залишився ще майже рік і я дуже сподіваюся, що нам вдасться завершити створення у повному обсязі антикорупційної інфраструктури, якої, хочу наголосити, не має жодна країна світу», - сказав Глава держави на спільній прес-конференції з Федеральним президентом Республіки Німеччина.
«Занепокоєність з боку України, що вона перестане в майбутньому бути транзитером – думаю, що це безпідставні переживання», - сказав Федеральний президент Німеччини за підсумками переговорів з Президентом України Петром Порошенком.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.