21.05.18

Виступ Президента на церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Нині ми відзначаємо восьмидесяті роковини масових політичних репресій тридцять сьомого – тридцять восьмого років. Через незбагненно великі масштаби, які точно встановити неможливо й дотепер, цей злочин комуністичного тоталітарного режиму називають Великим терором. В Україні цей злочин став логічним продовженням Голодомору. Голодом вбивали українських селян. Чекістсько-енкаведешними кулями – політичну, культурну, наукову еліту. Ми, українці, солідарні з усіма народами, які постраждали від злочинів тоталітарних режимів. Ми налаштовані на співпрацю у подоланні наслідків тоталітаризму.
«Дорога  українців до Бога не пролягає через Москву. У нас свій шлях. Переконаний, що Томос про автокефалію, наданий нашій українській Церкві, довершить утвердження незалежності і самостійності України у духовному вимірі. Це посилить і нашу національну безпеку, бо автоматично послабить вплив країни-агресора на внутрішні українські справи», - підкреслив Петро Порошенко.
«Ми, український народ, зробили свій європейський вибір. Ми впевнено виходимо зі сфери російського впливу», - сказав Глава держави під час заходів з вшанування пам'яті жертв політичних репресій у Биківні.
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії  вшанування пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».
Президент Петро Порошенко наголошує, що українська влада та українська громадськість за останні роки здійснили багато кроків для відновлення та утвердження політики національної пам'яті.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.