19.05.18

Виступ Президента у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу та Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Україною задіяні усі політико-правові дипломатичні механізми, щоб повернути Крим. Ми продовжимо працювати і над якнайскорішим поверненням в Україну усіх українських заручників з окупованих Донбасу та Криму… І політичних в'язнів, які утримуються на території окупованого Криму, в російських тюрмах на території Російської Федерації. Крим, Севастополь, Донеччина та Луганщина – це Україна!
«Зміни до Конституції стосовно кримськотатарського народу потрібні Україні. За рік робоча група, створена Конституційною комісією, напрацювала пропозиції щодо змін до розділу Х Конституції України. Вони мають закріпити невід'ємне право кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної Української держави. Саме таке право група пропонує визнати джерелом особливого статусу Кримської автономії як невіддільної складової частини єдиної України», - підкреслив Президент.
«Впевнений, агресор понесе відповідальність і за незаконне будівництво Керченського моста, і за інші злочини. Росіянам цей міст згодиться як дорога для відступу. А Україна після відновлення свого суверенітету в Криму використає його для зв'язків з Кубанню, де, до речі, живе також велика кількість українців. І з іншою Росією – не агресором», - сказав Президент
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим та заступником Голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим наголосив, що Українська держава має забезпечити захист українців та кримських татар на законодавчому рівні.
«Хочу наголосити, що біль кримських татар – це біль усіх українців. Трагедія 44-го була лише прелюдією, початком багатолітньої політики гонінь», - сказав Глава держави під час виступу на заходах у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу та Днем пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.