23.05.18

Розпочалася зустріч Президента України з Президентом Естонської Республіки

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

На площі перед будинком Адміністрації Президента України відбулася офіційна церемонія зустрічі Президента України Петра Порошенка з Президентом Естонської Республіки пані Керсті Кальюлайд, яка перебуває в Україні з офіційним візитом.
«Ми робимо все, що від нас залежить, щоб забезпечити, вибачте на слові, тиск на російського президента, щоб він нарешті віддав доручення і процес, який нами був розпочатий наприкінці минулого року, коли нам вдалося звільнити 74 заручників, ми обов'язково найскоріше продовжили. І українські герої якнайшвидше повернулися додому», - наголосив Глава держави.
Президент зазначив, що в ході нинішнього візиту до України Президент Естонії Керсті Кальюлайд відвідає Донбас. «Я хочу подякувати пані Президенту, за те що вона є першим Президентом, який до програми свого візиту за нашим запрошенням, прийняла рішення відвідати Донбас, зустрітися з українськими воїнами та мешканцями, які проживають  на  звільненій території, з тимчасово переміщеними особами для  того, щоб на власні очі переконатися, як розвивається  ситуація на лінії зіткнення, і які кроки нам потрібно вжити для підвищення безпеки, зупинення війни і бойових дій з боку Російської Федерації і для скоординованих зусиль для отримання миру», - наголосив Петро Порошенко.
Президент України Петро Порошенко та Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд обговорили питання запровадження миротворчої місії ООН за мандатом Ради безпеки ООН, участь представників Естонії у роботі моніторингової місії ОБСЄ та скоординовані дії у питанні звільнення українських політичних в'язнів, що утримуються на окупованих територіях та в Росії.
Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Естонської Республіки пані Керсті Кальюлайд зауважив, що економічна співпраця між країнами розвивається і товарообіг між Україною та Естонією за останній рік зріс майже на третину.
«Ми дуже задоволені надійною і постійною підтримкою Естонією євроатлантичних планів України. Я дуже дякую за позицію Естонії щодо того, щоб тримати двері відкритими, відповідно до рішення Бухарестського саміту 2008 року, для України в НАТО як потужний мотивуючий стимул для реформ», - сказав Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Естонської Республіки пані Керсті Кальюлайд.
«Чітко наголосили, що цей проект не є економічним проектом. Шкодить європейській єдності. Чітко наголосили на тому, що на сьогоднішній день нам треба докласти максимум зусиль, щоб політичний проект, який руйнує єдність європейського союзу, був зупинений», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд .
«Дуже  ефективно продовжується і програма підтримки реформ. Спільно з Естонією ми запроваджуємо електронне урядування. Досвід Естонії є надзвичайно цінний і ми дуже вдячні за передачу технологій, яка відбулася зараз», - зазначив Президент.
Глава держави зауважив, що американські протитанкові комплекси показали надзвичайно високу ефективність. «Ви бачили щасливі обличчя солдат. Сьогодні здійснилася їх мрія. Це має дуже символічне значення, бо це є символом нашої співпраці з нашими американськими партнерами», - додав він.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.