09.11.16

Президент України розпочав зустріч з Президентом Словенії

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Республіки Словенія проводить зустріч з Президентом цієї країни Борутом Пахором «віч-на-віч».
В рамках офіційного візиту Президента Петра Порошенка до Республіки Словенія, за підсумками переговорів на вищому рівні, було підписано низку двосторонніх документів про співпрацю.
Президент Петро Порошенко та Президент Республіки Словенія Борут Пахор за підсумками проведених переговорів прийняли Спільну Декларацію про співробітництво країн.
Президент України Петро Порошенко 8 листопада 2016 року на запрошення Президента Республіки Словенія Борута Пахора здійснив офіційний візит до Республіки Словенія.
За підсумками переговорів ми, Президенти України і Республіки Словенія,
підтверджуючи свою відданість основоположним принципам та нормам міжнародного права, зафіксованим у засадничих документах ООН і ОБСЄ, зокрема повазі до незалежності, суверенітету, непорушності кордонів та територіальної цілісності держав;
підтверджуючи свою відданість мирному вирішенню конфліктів та повазі до рішень міжнародних судів і трибуналів,
стверджуючи свою відданість демократичним стандартам та принципу верховенства права,
підтверджуючи добрі та дружні відносини між державами, політичну співпрацю та співпрацю у галузі економіки, культури та науки між Україною та Республікою Словенія:
Визнаємо, що суверенність та непорушність кордонів в Україні має ключове і вирішальне значення для безпеки всіх європейських держав.
Повторюємо, що анексія Автономної Республіки Крим та Севастополя з боку Російської Федерації є грубим порушенням міжнародного права. Тому Республіка Словенія залишається вірною невизнанню незаконної анексії Автономної Республіки Крим та Севастополя з боку Російської Федерації.
Сповнені рішучості активізувати політико-дипломатичні зусилля як  на  двосторонньому рівні, так і в рамках міжнародних організацій з метою збереження територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України та захисту прав українських громадян на всій території України, включно із захистом прав кримських татар.
Засуджуємо акт агресії на території Донецької та Луганської областей на сході України та закликаємо Російську Федерацію негайно припинити надання фінансової, військової та іншої допомоги місцевим сепаратистам.
Закликаємо міжнародну спільноту продовжити зусилля щодо повної імплементації Мінських домовленостей з метою відновлення міжнародного правопорядку та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів. Республіка Словенія й надалі докладатиме свої зусилля для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України та підтримуватиме політику санкцій ЄС щодо Російської Федерації аж до повної імплементації Мінських домовленостей.
Висловлюємо свою рішучу та дієву підтримку Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні в реалізації її мандату, в тому числі її повному та безперешкодному доступу до усієї території України та українсько-російського державного кордону.
Підкреслюємо невідкладність зміцнення співпраці у рамках міжнародних та регіональних організацій, подальшої консолідації всебічних зусиль у боротьбі з міжнародним тероризмом та організованою злочинністю. Підкреслюємо ключову роль трансатлантичної єдності для забезпечення безпеки та стабільності в Європі та вітаємо політику «відкритих дверей» НАТО. Визнаємо право усіх держав на вільне самовизначення щодо власної безпекової орієнтації. Словенія в дусі підтримки політики «відкритих дверей» НАТО підтримує реформи, які наближають Україну до міжнародних стандартів альянсу.
Погоджуємося щодо надання нового імпульсу для поглиблення українсько-словенського партнерства, заснованого на засадах солідарності та взаємної підтримки у політичній, торговельно-економічній, науково-технічній, культурній, гуманітарній та інших сферах. У цьому контексті ми домовилися, зокрема, сприяти розвитку економічної співпраці у галузях, які обидві держави вважають перспективними. Додаткову увагу потрібно приділити просуванню туристичних потенціалів наших держав, в тому числі покращенню транспортних сполучень.
Із задоволенням підкреслюємо позитивний ефект тимчасового застосування Угоди про асоціацію між ЄС та Україною включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі між ЄС та Україною. Словенія вітає проведені реформи та готова надати Україні допомогу щодо імплементації Порядку денного Асоціації та реформ, які потрібні для імплементації УА/ЗВТ, що призведе до політичної асоціації та економічної інтеграції в ЄС України.
Враховуючи те, що Україна виконує всі критерії Плану дій візової лібералізації, підтримуємо рішення ЄС щодо скасування вже найближчим часом необхідності отримання віз для громадян України, що сприятиме розширенню всебічних міжлюдських контактів між Україною та Республікою Словенія, а також пришвидшить економічну співпрацю між Україною та Республікою Словенією.
Погодилися щодо подальшого надання допомоги Україні для пом'якшення гуманітарних наслідків триваючого акту агресії на території Донецької та Луганської областей на сході України. Докладатимемо спільних зусиль щодо зміцнення співпраці в галузі гуманітарного розмінування та знешкодження небезпечних вибухових залишків зіткнень у рамках проектів, що реалізуються в Україні ITF – Фондом з підвищення рівня безпеки людини.
Підтримуємо дослідження подій, які є спільною історією наших народів, та вітаємо початок співпраці істориків у контексті 100-ї річниці Першої світової війни. Прагнемо достойного вшанування полеглих українських та словенських солдатів на Галичині та на фронті Соча.
Президент України Петро Порошенко
Президент Республіки Словенія Борут Пахор
Президент України Петро Порошенко обговорив з Президентом Республіки Словенія Борутом Пахором ситуацію щодо російської агресії на Сході нашої держави та незаконної анексії Криму.
Президент України Петро Порошенко та Президент Республіки Словенія Борут Пахор обговорили питання розвитку двосторонніх стосунків у напрямках економічного, культурного, соціального співробітництва.
Глава Української держави відзначив зацікавленість України в посиленні торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з Республікою Словенія. Було наголошено, що зона вільної торгівлі України з Євросоюзом відкриває для цього нові можливості.
У рамках офіційного візиту до Республіки Словенія Президент Петро Порошенко  зустрівся з Головою Державних Зборів Словенії Міланом Брглезом. Співрозмовники обговорили співробітництво в рамках міжнародних організацій, у тому числі на рівні парламентських делегацій.
В ході офіційного візиту до Республіки Словенія Глава Української держави разом з Президентом Словенії взяли участь у відкритті пам'ятника Григорію Сковороді в одному з центральних парків столиці Словенії – Любляні.
У рамках офіційного візиту Президента України до Республіки Словенія дружина Глави держави Марина Порошенко спільно з Посольством України в Словенії досягла домовленості про благодійну допомогу Україні від провідної словенської фармацевтичної компанії KRKA.
Перебуваючи з офіційним візитом у Республіці Словенія, Президент Петро Порошенко зустрівся з керівниками провідних словенських компаній, в тому числі тих, що працюють на українському ринку.
Мер Любляни ознайомив Петра Порошенка із заходами, вжитими владою міста щодо планування руху громадського транспорту та створення комфортних умов для пішоходів і туристів. Президент України відзначив, що цей досвід може бути корисним і для українських міст, насамперед – Києва.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.