25.11.16

Глава Української держави бере участь у 18-у Саміті Україна-ЕС

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

В рамках робочого візиту до інституцій Європейського Союзу Президент Петро Порошенко бере участь у 18-му Саміті Україна-ЄС, який відбувається в Брюсселі. В порядку денному Саміту обговорення процесу реформ в Україні, зокрема політичних та економічних реформ, в тому числі за підтримки Євросоюзу.
В присутності Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска, Президента Європейської Комісії Жан–Клода Юнкера підписано низку двосторонніх документів про співпрацю між Україною та Євросоюзом.
Президент Петро Порошенко наголошує, що під час обговорення питання візової лібералізація на Саміті Україна-ЄС європейські партнери наголосили на повному виконанні Україною всіх умов для скасування віз.
Президент Петро Порошенко наголошує, що учасники 18-го Саміту Україна-ЄС домовились про чіткі перспективи ратифікації Угоди про асоціацію та підтвердили незмінність її положень.
Президент Петро Порошенко подякував керівництву Євросоюзу за тверду і чітку позицію у підтримці України, а також незламну єдність і солідарність з нашою державою в її протидії російській агресії.
Україна була і залишається надійним партнером Європейського Союзу у питаннях енергетичної співпраці, зокрема транзиту газу, заявив Президент Петро Порошенко на спільній з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, Президентом Європейської Комісії Жан–Клодом Юнкером прес-конференції за підсумками Саміту Україна-ЄС.
Президент Петро Порошенко висловив вдячність ЄС за постійну готовність надавати Україні подальшу політичну, технічну та фінансову підтримку для імплементації реформ.
Президент поінформував про реформи в Україні. Глава держави відзначив, що за останні 2,5 роки було створено нові антикорупційні інститути, запроваджено перший етап е-декларування, реформовано систему державних закупівель та енергетичний сектор, проводиться дерегуляція, усунення технічних бар'єрів в торгівлі.
Президент Петро Порошенко підписав Указ №519/2016 «Про надання гуманітарної допомоги Державі Ізраїль».
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.