27.11.16

Президентське подружжя вшанувало пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років в Україні

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу. Президентське подружжя поклало композиції з колосків та калини до підніжжя Пам'ятного знаку жертвам Голодомору на Михайлівській площі у Києві.
Мільйони українців були цілеспрямовано принесені в жертву молоху голодної смерті. На найродючішій у світі землі люди згасали від голоду. Дуже важливо, що ми цю правду маємо знати. Дуже важливо, що ми цю правду не маємо ніколи забути.
Президент Петро Порошенко нагадав, що у 2007 році був створений Меморіальний комплекс пам'яті жертв Голодомору, який став місцем паломництва для багатьох українців. «Але музейної частини, яка б відповідала кращим світовим зразкам музейно-меморіального мистецтва, досі не побудовано. Я переконаний, що слід розпочати роботу з метою створення гідного музейного закладу», - сказав Глава держави.
Петро Порошенко наголосив, що Голодомор 1932-1932 років українців не зламав: після десятиліть нищення, Україна звелася на ноги і в 1991 році поставила крапку в історії імперії, а нині протистоїть спробам відродити імперію і впевнено захищає рубежі свободи – свободи власної і свободи Європи. 
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. Співрозмовники скоординували подальші дії на шляху підвищення безпеки постачання енергоносіїв в Україну та ЄС.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.