09.07.18

Ми за фаховий діалог істориків і проти політизації спільного історичного минулого - Президент України закликає до перегляду змін до польського законодавства про інститут національної пам'яті

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Ми проти односторонніх політичних оцінок спільного історичного минулого, оскільки вони не сприяють процесу нашого історичного примирення. Підтримуємо ініціативи щодо перегляду відомих змін до польського законодавства про інститут національної пам'яті – і розраховуємо, що буде переглянуто також положення, які стосуються оцінки українців», - сказав Петро Порошенко.
Страшні сторінки минулого не повинні бути визначальними для сьогодення і точно не повинні бути визначальними для нашого спільного європейського майбутнього. Добросусідські зв'язки українців і поляків по обидва береги Бугу нехай стають нерукотворним пам'ятником жертвам тієї трагедії – і запорукою того, щоб братовбивство ніколи більше не буде в нашій спільній історії.
Глава держави відзначив важливість відкриття Меморіалу. «Наш перший людський і християнський обов'язок пам'ятати про невинних жертв і зробити все можливе, щоб наші народи ніколи не знали  більше розбрату і протистоянь», - наголосив Петро Порошенко.
«Я вірю, що у наших народів – і у народу України, і у народу Польщі – є достатньо мудрості, аби не піддаватися на провокації, спрямовані на перегляд багаторічних спільних здобутків у відносинах між двома народами у питаннях порозуміння та у питаннях примирення», - сказав Президент України Петро Порошенко під час заходів із вшанування пам'яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році,  які відбулися в рамках робочого візиту до Польщі.
Під час робочої поїздки до Волинської області Президент Петро Порошенко взяв участь у заходах із вшанування пам'яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років, які відбулися у селі Гончий Брід.
Глава держави наголосив: «Росія веде проти України та не тільки проти України, а й проти Польщі, порти усієї Європи, проти усього світу війну для того, щоб нав'язати свій «русский мир».
9 липня 2018 року Президент України Петро Порошенко здійснить візит до інституцій ЄС для участі у ювілейному Двадцятому Саміті Україна – Європейський Союз.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.