16.07.18

Виступ Президента на зустрічі з учасниками загальноукраїнської прощі у Зарваниці

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Десятки тисяч вірних Української Греко-Католицької Церкви щороку прямують до Зарваниці. Прямують день, два, тиждень, пішки, під дощем для того, щоб об'єднатися тут у спільній молитві. Зарваниця – одне із найвідоміших святих місць в Європи, в світі, яке в братолюбному дусі християнської єдності  відкрите для вірних інших церков.
«Кажуть, не можна зупинити ідею, час якої настав. Ідея автокефалії зараз в Україні є саме такою ідеєю. До Томосу нас підводить сама логіка історичного процесу, логіка розвитку української нації, логіка розвитку української  держави», - наголосив Президент Петро Порошенко під час участі у Всеукраїнській прощі, приуроченій 1030-річчю Хрещення України – Русі, в ході робочої поїздки на Тернопільщину.
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Тернопільщину взяв участь у Всеукраїнській прощі, приуроченій 1030-річчю Хрещення України – Русі. «Цими днями розпочинаємо відзначати 1030-ту річницю Хрещення України-Русі, а історія нашої державності сягає ще дохристиянських часів. Свято, що наближається –  це свято спільне для більшості українських християн. Ми всі – єдиного Володимирового Хрещення. Ми належимо до унікальної київської християнської традиції. І Господь дав нам одну-єдину Україну. Її велич, перебуваючи на київських пагорбах, передбачив ще апостол Андрій Первозваний», - сказав Глава держави.
Під час  робочої поїздки до Тернопільської області Президент Петро Порошенко вшанував пам'ять загиблих воїнів АТО та Героїв Небесної сотні. Глава держави взяв участь у панахиді за загиблими, а також зустрівся з їх родинами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.