10.07.18

Кремль повинен прийняти розгортання миротворчої операції під егідою ООН на всій тимчасово окупованій території Донбасу – Президент

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

У Кремлі мають погодитися на запровадження багатонаціональної миротворчої операції під егідою Організації Об'єднаних Націй на території всіх тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей, в тому числі і на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером за результатами Двадцятого Саміту Україна-ЄС.
Президент Європейської Ради Дональд Туск, Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та Президент України Петро Порошенко зустрілися сьогодні в Брюсселі на 20-му Саміті Україна-ЄС і зробили таку заяву.
«Ключовою можливістю є демонстрація всесвітньої солідарності з українськими ув'язненими, з українськими заручниками і робити все можливе для того, щоб забезпечити добре скоординований тиск на російську державу і на російське керівництво. І сьогодні заява за підсумками Cаміту є елементом такого тиску», - підкреслив Президент.
«Енергетична солідарність залишається нашим спільним пріоритетом. Ми підтвердили, що Україна є стратегічною транзитною країною, забезпечивши доступне, безпечне і стабільне постачання газу до ЄС», - повідомив Глава держави під час спільної прес-конференції з Президентом Європейської Ради та Президентом Європейської Комісії.
Під час Двадцятого Саміту Україна – Європейський Союз його учасники обговорювали майбутні вибори в Україні та ЄС наступного року, повідомив Президент Петро Порошенко.
В спільній заяві за результатами Двадцятого Саміту Україна-ЄС відзначається, що сторони домовилися про важливість продовження та прискорення реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією, яка викликає занепокоєння громадян та бізнесу України.
Під час засідання особлива увага була приділена прогресу України в порядку денному реформ. «Я вдячний лідерам ЄС за об'єктивну та позитивну оцінку наших досягнень, що відображено також у нашій спільній заяві. Це правда, що протягом останніх чотирьох років Україна спромоглася здійснити більше реформ, ніж протягом усього періоду її незалежності. Деякі з них, я вважаю, стали б самогубством для більшості урядів ЄС», - зазначив Президент.
У рамках діяльності Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації 9 липня у Болгарію на двотижневу реабілітацію відправляється група з 8 травмованих учасників АТО. Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яка була підписана в жовтні 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.