13.07.18

Нашою метою є досягнення стандартів НАТО та повна взаємосумісність з силами Альянсу до 2020 року – Президент

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Досягнення стандартів НАТО та відповідність критеріям членства є основними завданнями реформ у сфері безпеки та оборони України», - сказав Президент України під час спільного брифінгу із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі.
«Інтеграція до ЄС та НАТО є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Цей цивілізаційний вибір міцно підтримується українським народом. Ось чому я маю намір закріпити цей стратегічний курс у Конституції України», - підкреслив Глава держави під час спільного брифінгу для ЗМІ з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.
«Ми розраховуємо на підтримку НАТО в рамках багатонаціональної місії з підтримання миру під мандатом ООН на Донбасі, яка матиме повний доступ по всій окупованій території України, включаючи неконтрольовану частину державного кордону», - сказав Глава держави перед початком засідання Північноатлантичної ради на рівні глав держав та урядів з Україною і Грузією на тему «Безпека, реформування сектору оборони та співробітництво».
Україна не підтримуватиме загальноєвропейських проектів, в яких бере участь Росія – країна, що здійснила агресію проти нашої держави, заявляє Президент Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко наголосив, що Росія повинна зупинити постійні обстріли, вивести важку зброю та свої війська з території України, а також звільнити українських затриманих та політв'язнів.
Президент Петро Порошенко зазначає, що Україна вдячна за пропозицію участі у цьогорічному Саміті НАТО, який є надзвичайно важливим для безпеки світу та для нашої держави.
У рамках робочого візиту до Брюсселя Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. Президенти двох країн приділили увагу подальшій координації дій з протидії російській агресії у контексті членства Республіки Польща у Раді безпеки ООН.
Президент привітав внесення до Спільної декларації Саміту Україна-ЄС від 9 липня 2018 року та висновків засідання Європейської Ради від 28 червня 2018 року заклику до РФ визнати відповідальність за авіакатастрофу малайзійського літака рейсу МН17. Марк Рютте привітав ратифікацію українським Парламентом Угоди про співпрацю в справі кримінального розслідування трагедії МН 17.
Президенти обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та узгодили подальші кроки для забезпечення виконання Мінських домовленостей і запровадження миротворчої місії ООН. Визнали за необхідне активізувати переговорний процес у Нормандському форматі.
«Україна буде серед головних тем обговорення. Політика невизнання незаконної анексії Криму буде точно озвучена як позиція», - сказав Петро Порошенко в ході симпозіуму «НАТО залучає», на прохання ведучого висловити свої очікування щодо майбутньої зустрічі Президента США з російським візаві.
«Чи можете ви собі уявити, що майже три тисячі українських солдат було вбито? Понад десять тисяч цивільних було вбито. Хто відповідальний за ці невинні жертви? Путін», - наголосив Петро Порошенко під час участі у спеціальній сесії на тему: «Розмова з партнерами НАТО» у рамках симпозіуму «НАТО залучає».
Президент Петро Порошенко відзначає важливість зустрічі з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом перед його зустріччю з Президентом Росії.
Президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Брюсселі повідомив, що на всіх його зустрічах обговорювалось питання звільнення українських заручників та політичних в'язнів, які утримуються в тюрмах Росії чи на окупованих територіях.
«Це не є ніякий економічний проект, проект є абсолютно політичний. Мета проекту – завдати удар по Україні та по багатьом іншим членам Європейського Союзу та членам НАТО», - наголосив Президент.
Президент Петро Порошенко відзначає успішність проведення Саміту НАТО у Брюсселі. «Хочу наголосити,що нікому, в тому числі і РФ, і про це сьогодні окремо було наголошено у виступах всіх без виключення керівників країн та урядів, які брали участь в обговоренні. Нікому не вдасться заблокувати вступ України до НАТО. Це суверенне право українського народу і я, як Президент, це суверенне право буду захищати», - заявив Глава держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.