17.07.18

Військово-стратегічна обстановка в Чорноморському регіоні є дуже напруженою – Президент під час навчань «Сі Бриз – 2018»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Петро Порошенко особливо підкреслив необхідність посилення боєготовності українських ВМС: «Тому зараз виключну важливість має боєздатність і боєготовність Військово-Морських Сил України і взаємосумісність з нашими партнерами та союзниками з країн-членів НАТО і союзниками по безпеці в Чорноморському регіоні».
«Наша співпраця засвідчує єдність і готовність разом захистити мир і спільні цінності. Спільні цінності, які нас об'єднують з партнерами – це демократія, свобода, верховенство права. Захистити територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України», - наголосив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.
«Це не лише захист української території. Ми знаходимось на східному фланзі НАТО. Ми спільно захищаємо Європу», - підкреслив Петро Порошенко та додав: «Ми відкриті щодо обміну інформацією, знаннями, практикою, бо Україна практично єдина країна, яка зупинила навалу російської країни-агресора».
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області відвідав американський штабний корабель Mount Whitney, який бере участь у багатонаціональних навчаннях «Сі Бриз – 2018», та зустрівся з Головнокомандувачем Збройними Силами США в Європі, генералом Кертісом Скапаротті.
Керівник проекту Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції Вадим Свириденко відвідав УКРНДІ протезування і поспілкувався з тренерами, учасниками семінару та ветеранами АТО.
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко ознайомився з ходом багатонаціональних навчань «Сі Бриз–2018», в яких беруть участь військовослужбовці країн НАТО та країн-партнерів. Президент на флагмані Військово-морських сил України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» вийшов у відкрите море, де ознайомився з ходом перших тактичних навчань тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів.
«Пам'ятаєте, яка тоді була дискусія в суспільстві. У нас було багато політиків, які виходили, агітували за те, що позаблоковий статус – єдине, що збереже безпеку нашої держави. Я хочу нагадати, що Путін напав на нас тоді, коли ми мали позаблоковий статус, закріплений в законодавстві. І де зараз ці політики? Чому вони не відповідають перед українським народом? Чому вони тоді блокували і обдурювали людей?», - підкреслив Президент.
Президент Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» особливо відзначив, що українські реформи у галузі боротьби з корупцією отримали надзвичайно схвальну оцінку на самітах ЕС та НАТО, в тому числі і Закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду.
Президент Петро Порошенко підкреслив важливість єдності між владою і опозицією в питанні вступу України до НАТО. «Ніхто і ніколи нам не допоможе, якщо ми самі собі не допоможемо. Ніхто і ніколи не буде допомагати розколотій країні, роз'єднаній, підірваній із середини. Саме в цьому полягає один з методів гібридної війни», - сказав він.
Президент Петро Порошенко під час участі в програмі «Свобода слова» наголосив: «У головах російських стратегів «руського миру» захоплення Маріуполя і пробиття дороги суходолом на Крим завжди залишалось пріоритетом. Розвідка це постійно підтверджувала».  «Ми не будемо миритися з незаконним захопленням українських і іноземних кораблів, які рухаються в напрямку українських портів, в тому числі Маріуполя, для того, щоб зупинити гірничо-металургійний комплекс, який працює на Донбасі», - наголосив він.
Президент Петро Порошенко наголошує, що Стокгольмський арбітраж чітко зобов'язав російський «Газпром» сплати на користь НАК «Нафтогаз України» 4,6 мільярда доларів. Глава держави нагадав, що надав відповідні доручення щодо підготовки відповідного звернення до Стокгольмського арбітражу і вирішення питання в міжнародній судовій інстанції.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.