14.07.18

На Сході України реальна гаряча війна через російську агресію – Президент в інтерв'ю телеканалу France 24

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко наголошує, що на Сході України не заморожений конфлікт, як дехто намагається це зобразити, а справжня війна через агресію Росії проти України, від якої й далі гинуть українські військові та цивільні громадяни. «Це спільна позиція всіх країн, які дали нам гарантії безпеки. Перше – це не заморожений конфлікт», - зазначив Президент в інтерв'ю телеканалу France 24.
«Я налаштований оптимістично, бо всі лідери держав-членів, з якими я зустрівся, більше 15, в тому числі Президент  (Франції – ред.) Макрон, знають імена політичних в'язнів в Росії. Сенцов, Сущенко, який був журналістом українського ЗМІ акредитованого в Парижі. Його незаконно арештували у Москві. Президент Макрон та Перша леді знають його ім'я і наполягають на піднятті цього питання на зустрічі з Путіним», - наголосив Глава держави.
Президент Петро Порошенко наголошує, що Брюссельський Саміт НАТО підтвердив всі необхідні позиції, для того, щоб підтримати Україну у її прагненні до членства в Альянсі. «Все, що необхідно для того, щоб двері перед Україною були відкриті, цей Саміт підтвердив. Підтвердив резолюцію Бухарестського Саміту і чітко наголосив – двері відкриті. Реформуйтеся, робіть взаємосумісність, змінюйте внутрішню організацію сектору оборони і безпеки. І ми вас чекаємо», - сказав Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.
В інтерв'ю українським телеканалам Президент Петро Порошенко розкрив деякі деталі зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом в рамках Брюссельського Саміту НАТО.
Президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам наголосив, що було домовлено з Угорщиною продовжити діалог щодо закону про освіту на рівні міністрів, але Україна буде захищати свої національні інтереси.
«Хочу знову вам процитувати підсумковий документ Саміту і виступ Генерального секретаря НАТО. Тут написано, що ми ретельно обговорювали перспективи запровадження під керівництвом ООН миротворчих сил на Донбасі. Ми підкреслюємо, що це підтримає і полегшить повну імплементацію Мінських домовленостей і відповідний мандат для того, щоб забезпечити всю територію всієї зони окупації, включно з українсько-російським кордоном. Це позиція країн НАТО», - сказав Президент Петро Порошенко.
Проголосовані вчора зміни до Закону «Про Вищий антикорупційний суд» є тим варіантом, який дозволяє швидко, ефективно сформувати незалежний антикорупційний суд, переконаний Президент Петро Порошенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.