29.07.18

Президент: Мільйони українців очікують на автокефалію Православної Церкви, яка довершить утвердження незалежності України і укріпить міжконфесійний мир

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Томос про автокефалію довершить утвердження незалежності і самостійності нашої держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян… Особливо тих, котрі зараз перебувають поза спілкуванням із вселенським православ'ям», - наголосив Глава держави на урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.
«Православна громада України – одна з найбільших у світі, і вона не може бути додатком до когось. Їй належить стати зіркою у «сузір`ї незалежних і рівних національних Церков», яким, за словами Його Всесвятості, є Вселенська Православна Церква», - наголосив Глава держави на урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.
«Вселенський Патріарх не може залишатися сліпим і глухим до звернень, які повторюються вже понад чверть століття», - наголосив митрополит Еммануїл. «Чада Української Церкви та її провідники мають право на своє місце серед Церков», - додав він.
Президент особливо підкреслив: «Я гарантую, влада не втручатиметься у суто внутрішні церковні справи.  Але наголошую, проте й іншим державам не дозволить цього робити. Для того і вважаю конче необхідним обрубати всі щупальця, якими всередині нашого державного організму орудує країна-агресор».
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у хресній ході з нагоди відзначення 1030-річчя з Дня хрещення Київської Русі-України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.