04.07.18

У Белграді розпочалася зустріч Президентів України та Сербії

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко розпочав офіційний візит до Республіки Сербія.
У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Республіки Сербія було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Сербія про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Сербія про відмову від візових вимог для громадян від 31 травня 2011 року.
Президент України Петро Порошенко подякував Сербії за підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави та висловив сподівання на підтримку сербською стороною запровадження миротворчої місії ООН на окупованих українських територіях.
Президент України Петро Порошенко та Президент Сербії Александар Вучич обговорили питання щодо європейської інтеграції обох держав. «Ще одна стратегічна мета, яка нас об'єднує, це європейська інтеграція», - зазначив Петро Порошенко під час спільного брифінгу з Президентом Сербії за підсумками переговорів.
В ході офіційного візиту до Республіки Сербія Президент України Петро Порошенко повідомив, що взаємний українсько-сербській товарообіг суттєво зростає. «В першому кварталі поточного року він зріс на 34% і складає дуже пристойну цифру»,  - сказав Петро Порошенко та висловив сподівання на розширення торгівельних позицій.
«Я  хочу подякувати пану Президенту за дуже важливу річ в питаннях нашої гуманітарної співпраці. Прямо зараз вирішили питання прискорення встановлення пам'ятника видатному українському поету – батькові української нації Тарасу Григоровичу Шевченку в Новому Саді. І я сподіваюсь, що під час наступного візиту ми зможемо спільно з паном Президентом відкрити цей пам'ятник», - повідомив Президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу із Президентом Республіки Сербія в ході офіційного візиту до цієї держави.
Президент Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Республіки Сербія разом з Президентом Сербії Александаром Вучичем взяв участь в українсько-сербському діловому форумі.
Президент України Петро Порошенко у рамках офіційного візиту до Белграду провів зустріч з Главою Народної Скупщини Республіки Сербія Маєю Гойкович.
Сторони обговорили перспективи економічного співробітництва. Відзначили позитивну динаміку росту двостороннього товарообігу. Домовились провести ближчим часом шосте засідання Міжурядової українсько-сербської Комісії з питань торговельного, економічного та науково-технічного співробітництва.
Президент Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Республіки Сербія взяв участь у церемонії покладання вінка з квітів до пам'ятника Невідомому герою.
Петро Порошенко висловив сподівання, що Сербська православна церква, як одна з найстаріших у християнському православному світі - підтримувала і буде підтримувати Україну.

Відео


Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.