15.10.17

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

Коли я дивлюся в очі наших воїнів – на фронті, на параді, на полігоні, на «Іграх нескорених», - відчуваю, як ми щодня стаємо сильнішими. Ці люди зробили Україну незламною та гордою. Їхній досвід та бойовий дух викликають вдячність співвітчизників, захоплення союзників і страх у ворогів.

http://www.president.gov.ua/news/vistup-prezidenta-pid-chas-ceremoniyi-skladannya-urochistoyi-43946

«Коли я дивлюся в очі наших воїнів – на фронті, на параді, на полігоні, на «Іграх нескорених», - відчуваю, як ми щодня стаємо сильнішими. Ці люди зробили Україну незламною та гордою. Їхній досвід та бойовий дух викликають вдячність співвітчизників, захоплення союзників і страх у ворогів», - наголосив Глава держави.

http://www.president.gov.ua/news/nashi-voyini-zrobili-ukrayinu-nezlamnoyu-ta-gordoyu-preziden-43950

Президент Петро Порошенко з нагоди 75-ї річниці створення Української повстанської армії відзначив боротьбу воїнів УПА проти двох потужних тоталітарних режимів, кожен з яких прагнув поневолити або винищити українців.

http://www.president.gov.ua/news/pamyatayemo-vse-velichne-i-ne-zabuvayemo-pro-vazhki-storinki-43954

Президент Петро Порошенко передав командирам військових підрозділів Збройних Сил України сертифікати на військову техніку та озброєння, загальна кількість яких більше 200 одиниць.

«Війна переконливо показала, що кінцеву перемогу можливо здобути лише за умови поєднання високого бойового духу, всенародної підтримки та сучасного озброєння і військової техніки», - наголосив Президент під час робочої поїздки на  Житомирщині з нагоди Дня захисника України.

Глава держави нагадав про стан ЗСУ в 2014 році, коли оборонна промисловість передавала партії озброєння, якого вистачало лише для взводу. Сьогодні лише танків передається стільки, що вистачить для забезпечення комплектації повної танкової бригади, зауважив Президент.

«Українська армія стане ще сильнішою завдяки черговій партії, яка складається з більше ніж двох сотень одиниць бронетехніки, артилерії, літаків, зенітно-ракетних комплексів та інших зразків техніки», - сказав Петро Порошенко. 

Глава держави повідомив, що протягом цього року на озброєння прийнято нові зразки української зброї: переносний ракетний комплекс "Корсар", броньований автомобіль "Козак-2", автомат "Вулкан", радіорелейні станції Р-414 та Р-402, сигнальна міна, екранно-вихлопний пристрій "Адрос", тренажер екіпажу бронетранспортера БТР-4, та інше. Загалом впродовж 2017 року Збройним Силам вже передано близько 1300 одиниць зразків озброєння та військової техніки, більше 22 тисяч ракет та боєприпасів. «До кінця року війська отримають ще більше тисячі одиниць озброєння та військової техніки», - розповів Петро Порошенко. За його словами, неабияку роль в оновленні озброєння відіграє докорінне збільшення фінансування ЗСУ.

 «Якщо в 2017 рік на потреби Збройних Сил передбачено 64,5 млрд гривень, то відповідно до проекту бюджету на 2018 рік цю суму сплановано збільшити майже до 84 мільярдів», - підкреслив Петро Порошенко. Президент зауважив, що зберігається співвідношення, щоб на сектор оборони і безпеки було виділено не менше 5% ВВП. 

Окремо Президент зауважив, що вперше з 2014 року частина техніки, яка сьогодні передається ЗСУ, буде спрямована до складу резерву: "Ми формуємо резерв, ми вже зараз маємо значно більше можливостей для швидкого нарощування нашого бойового потенціалу".

Глава держави подякував усьому науковому і виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу, що задіяні у виконанні оборонного замовлення, та висловив подяку колективам ремонтних підприємств Збройних Сил, які в короткий термін освоїли та забезпечують проведення середнього і поточного ремонтів бронетанкової, артилерійської, авіаційної техніки та інших зразків техніки.

Президент ознайомився зі зразками військовими техніки та поспілкувався з військовими.

http://www.president.gov.ua/news/vijna-perekonlivo-dovela-sho-peremoga-mozhliva-lishe-poyedna-43958

Президент Петро Порошенко доручив Міністру оборони Степану Полтораку до Дня захисника України на додаток до стандартного забезпечення виплатити святкові премії військовим, які виконують завдання на сході України.

http://www.president.gov.ua/news/vijskovi-yaki-vikonuyut-zavdannya-v-zoni-ato-mayut-otrimati-43962

У День захисника України Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди військовослужбовцям, які захищали державний суверенітет та територіальну цілісність України.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-vidznachiv-zahisnikiv-ukrayini-visokimi-derzhavnim-43966

Президент Петро Порошенко ознайомився з ходом практичного виконання етапу бойового злагодження підрозділів Збройних Сил України на одному з полігонів української армії на Житомирщині.

http://www.president.gov.ua/news/nam-ye-chim-zahistiti-ukrayinsku-zemlyu-prezident-proinspekt-43970

Про це йдеться в Указі Глави держави «Про відзначення державними нагородами України» №321/2017

http://www.president.gov.ua/news/prezident-vidznachiv-gromadyan-yaki-zdijsnili-vagomij-osobis-43974

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.