17.10.19

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Володимир Зеленський

Офіційне інтернет-представництво

Новини

Глава держави проведе зустрічі з Президентом Латвії Егілсом Левітсом, Спікером Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце та Прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем.

https://www.president.gov.ua/news/rozpochavsya-oficijnij-vizit-prezidenta-ukrayini-do-latvijsk-57825

Розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського, який перебуває з офіційним візитом у Латвійській Республіці, з Президентом Латвії Егілсом Левітсом. Офіційна церемонія зустрічі відбулася біля Ризького замку – резиденції Президента Латвійської Республіки.

https://www.president.gov.ua/news/prezidenti-ukrayini-ta-latviyi-rozpochali-zustrich-u-rizi-57829

Допомога Україні з боку Латвії у гуманітарних питаннях, зокрема реабілітація наших військовослужбовців і надання гуманітарної допомоги, є надзвичайно важливою, заявив Президент України Володимир Зеленський за підсумками переговорів з Президентом Латвії Егілсом Левітсом.

https://www.president.gov.ua/news/zvilneni-moryaki-prohoditimut-reabilitaciyu-ta-likuvannya-u-57833

«Сьогодні ми домовилися продовжити скоординовану взаємодію наших держав у міжнародних інституціях – ООН, Раді Європи, ОБСЄ, а також у форматах міжпарламентської взаємодії», – констатував Президент України.

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-ukrayina-j-latviya-domovilisya-pro-prodo-57837

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Латвійської Республіки обговорив з Президентом Латвії Егілсом Левітсом тему повернення виведених до латвійських банків коштів злочинного походження, які пов'язані з колишніми українськими високопосадовцями.

https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-zacikavlena-u-povernenni-nezakonno-vivedenih-u-latv-57841

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що розведення сил біля Золотого та Петрівського на Донбасі буде можливим лише за умов дотримання режиму тиші в цьому районі впродовж семи днів та готовності до цього всіх сторін. 

https://www.president.gov.ua/news/rozvedennya-sil-bilya-zolotogo-ta-petrivskogo-mozhlive-lishe-57845

У Ризі Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі Спікером Саейму (парламенту) Латвійської Республіки Інарою Мурнієце.

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-zustrivsya-zi-spikerom-saejmu-latviyi-57849

Під час офіційного візиту до Латвії Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Прем'єр-міністром Латвійської Республіки Кріш'янісом Каріньшем.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-zustrich-z-premyer-ministrom-latvi-57853

Документ, який підтримали 296 народних депутатів, передбачає ліквідацію Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг та розподіл повноважень з регулювання фінансового ринку між Національним банком і Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-zakon-yakij-zabezpechit-prozorist-nadijni-57857

Згідно зі змінами, під час підготовки до другого читання пропозиції та поправки до законопроекту можна вносити лише до тексту (розділів, глав, статей, їхніх частин, пунктів, підпунктів, абзаців, речень), який парламент ухвалив за основу.

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-pidpisav-zakon-pro-zmini-do-reglamentu-v-57861

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Латвії поспілкувався з українською діаспорою та наголосив на важливості її ролі у підтримці Української держави.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-zustrivsya-z-ukrayinskoyu-gromadoyu-latviyi-mi-may-57865

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні» №130-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 20 вересня 2019 року.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-zakon-shodo-pidtrimki-inozemnih-kinovirob-57869

Перша леді Олена Зеленська під час візиту до Латвійської Республіки зустрілася з представниками латвійських громадських організацій Pilseta calvekiem, Babyroom та Aperions, які опікуються захистом інтересів людей з особливими потребами, створенням дружнього сімейного середовища та плануванням і благоустроєм латвійських міст для підвищення їхньої безпечності та комфорту для всіх мешканців.

Зустріч організувала перша леді Латвії Андра Левіта на особисте прохання Олени Зеленської. Дружина Президента України хотіла вивчити досвід латвійських громадських активістів у питанні безбар'єрності та забезпечення рівних можливостей для всіх членів суспільства.

«Спільно з профільними державними установами та громадськими організаціями ми обговорюємо низку проектів, спрямованих на забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків, удосконалення інфраструктури для безперешкодного пересування людей з особливими потребами та проїзду дитячих візочків, створення комфортного простору для батьків і дітей у публічних місцях», – розповіла Олена Зеленська.

Дружина Президента підкреслила, що ці зміни хоче розпочати з власного прикладу, тому вже найближчим часом планує зробити Офіс Президента України справді безбар'єрним – зручним та безпечним для пересування людей з особливими потребами.

«Сподіваюся, цю ініціативу підтримають не тільки державні установи, а й бізнес-організації незалежно від їхнього розміру. Я розумію, що це лише маленький крок, але дуже хочу, щоб він привів до ментальних зрушень в українському суспільстві і до прагнення з боку громадян не просто виконувати вимоги законодавства щодо інклюзії, а насправді поліпшити якість життя людей з особливими потребами», – сказала вона.

Розповідаючи історії створення своїх громадських організацій, активісти також наголосили на важливості власного прикладу, бо кожна з історій багато років тому починалась з ініціативи окремої людини: трьох матусь, які прагнули зробити громадські місця зручними та дружніми до батьків і дітей, ризького юнака, який волів перетворити вулиці свого міста на безпечні та комфортні для всіх мешканців.

Одним із найбільш пріоритетних своїх завдань громадські активісти бачать залучення до проектів максимальної кількості небайдужих людей, підвищення рівня обізнаності суспільства щодо значення рівних можливостей та безбар'єрності, а також просвітницьку роботу, зокрема навчання людей з особливими потребами зручного користування спеціальною інфраструктурою.

https://www.president.gov.ua/news/olena-zelenska-obgovorila-z-predstavnikami-latvijskih-gromad-57873

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ» № 142-ІХ, який парламент ухвалив 2 жовтня 2019 року.

https://www.president.gov.ua/news/glava-derzhavi-pidpisav-zakon-sho-spriyatime-rozvantazhennyu-57877

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» № 114-ІХ, який Верховна Рада України ухвалила 19 вересня 2019 року.

https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-pidpisav-zakon-shodo-vdoskonalennya-publ-57881

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення захисту суб'єктів господарювання від неправомірних дій або бездіяльності дозвільних органів» № 165-ІХ, який парламент ухвалив 3 жовтня 2019 року.

https://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-zakon-yakij-posilit-zahist-subyektiv-gosp-57885

Під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Латвійської Республіки перша леді Олена Зеленська разом з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою відвідала Ризьку українську середню школу – єдиний навчальний заклад Латвії, у якому викладають повний курс української мови на професійному рівні.

https://www.president.gov.ua/news/persha-ledi-olena-zelenska-vidvidala-rizku-ukrayinsku-seredn-57889

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.