09.09.18

Президент у Житомирі привітав мешканців з Днем міста

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Сьогодні дійсно унікальний день, коли святкують свої дні народження Житомир, Вінниця, Луцьк, Миколаїв, Дніпро і ми впевнені в тому, що найближчим часом ми відновимо святкування дня народження Луганська», - зазначив Глава держави в інтерв'ю житомирському телеканалу «СК1». Президент додав, що йому приємно сьогодні долучитися до святкування Дня міста Житомира.
«Принципова позиція України полягає в наступному – ми не питали і не збираємось питати в країни-агресора або в Путіна дозволу щодо нашої європейської інтеграції, і щодо нашої євроатлантичної інтеграції. Це виключно суверенне право українського народу», - підкреслив Глава держави.
Відповідаючи на питання щодо розблокування виборів у 127 новостворених об'єднаних територіальних громадах Президент наголосив: «Моя позиція і моя воля разом з цим мільйоном. Якщо мешканці тих чи інших громад прийняли рішення створити об'єднану територіальну громаду, то це означає взяти на себе відповідальність. А вони готові брати на себе відповідальність за власну долю. Держава має їм допомогти. І ні в якому разі ми не маємо бачити будь-які перешкоди з цього приводу».
«Якщо ми будемо молитися і боротися, то Томос і Єдина Православна Помісна Церква в Україні буде раніше, ніж будь-хто очікує», - сказав Глава держави. При цьому він додав: «Як і у випадку з НАТО та Європейським Союзом ми не будемо питати дозволу ні у Путіна, ні у Кирила як нам молитися, в які храми ходити, куди нам рухатися і як нам жити».
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідали Вінницю, яка сьогодні святкує День міста.
«Хочу звідси, з Вінниці привітати інші міста України, які святкують сьогодні свої дні міста. Ми вітаємо тебе, Дніпро. Ми вітаємо тебе, Миколаїв. Ми вітаємо тебе, Луцьк. Ми вітаємо тебе, Житомир… Але окремо я хочу привітати Луганськ, який знаходиться зараз на окупованій території. І я хочу сказати, що ми зробимо все можливе – і нехай нас почують луганчани – для того, щоб ми повернули святкування Дня українського міста Луганськ разом з українським суверенітетом і разом з українським прапором», - сказав Глава держави.
«Є ще одна подія, про яку я по-людськи хочу сказати сьогодні вам, тисячам вінничанам та гостям міста, які сьогодні прибули разом з нами для того, щоб відсвяткувати цей день народження. 8 вересня для мене особисто є величезним святом – 34 роки тому в мене з Мариною було весілля. І сьогодні ми святкуємо річницю нашого весілля», - розповів Глава держави.
Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко у Вінниці відвідали HUB «Місто змістів», де поспілкувалися з талановитою молоддю – переможцями міжнародних конкурсів з комп'ютерної графіки та веб-дизайну, студентами Вінницького національного технічного університету.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.