04.09.18

Реформа освіти є пріоритетною, бо є інвестицією в майбутнє України – Президент привітав українців з новим навчальним роком

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко привітав українців з початком нового навчального року та наголосив, що реформа освіти є пріоритетною. Сьогодні понад 16 тис. шкіл відкрили свої двері перед майже 4 млн учнів України, з них 450 тис. школярів – першокласники.
«Напередодні Дня незалежності я вибачився за обіцянку швидко закінчити АТО. Тоді не було розуміння і стану нашої армії, і масштабу російського вторгнення. Але сьогодні всі чітко розуміють, що і «фітіль» війни, і ключ від миру знаходиться не в Києві, і не в Брюсселі, і не в Вашингтоні, з якого я сьогодні вночі повернувся, віддаючи належну шану і повагу великому другу українського народу, справжньому герою Америки сенатору Джону Маккейну. А ключ від миру і «фітіль» війни знаходиться в Москві», - наголосив Глава держави під час урочистих заходів з нагоди початку нового 2018/2019 навчального року у ліцеї «Наукова зміна».
«Судячи, до речі, з учорашнього рішення Вселенського Патріархату, і Господь з нами, бо вчора було прийнято рішення про право Вселенського Патріархату без урахування думки Москви надавати всім державам, і в першу чергу Україні, право на створення помісної соборної православної української церкви». Про це Президент Петро Порошенко сказав під час урочистих заходів з нагоди початку нового 2018/2019 навчального року у ліцеї «Наукова зміна».
«Для мене було дуже непростим рішенням, прийняти його і ще захистити його перед парламентом про те, що ми не запроваджуємо воєнний стан. Бо цінності демократії для нас не менш важливі, ніж цінності суверенітету. Я довіряю українській нації, українському народу, що ми зможемо пройти військові випробування без запровадження обмежень демократії», - розповів Глава держави.
4 вересня Президент України Петро Порошенко проведе зустріч з Федеральним канцлером Австрії Себастіан Курцом в рамках його робочого візиту в Україну. Домовленість про візит досягнута за результатами телефонної розмови Президента України з Федеральним канцлером, яка відбулася 22 серпня.
У перший день навчального року, 3 вересня, дружина Президента України Марина Порошенко та голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган відкрили Бориспільський інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ). Він створений за типовим проектом, який розробили експерти Фонду Порошенка у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
«Дуже просив би, щоб ці проекти якомога швидше були розглянуті, включені до порядку денного і спрямовані до Конституційного Суду для того, щоб зробити ті рухи, ті зміни, які відбулися після Революції Гідності, незворотніми і не допустити реваншу», - наголосив Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій і груп
«Сьогодні це є виключно компетенція Президента України. Я планую найближчим часом з цього приводу, після внесення пропозицій МЗС, провести засідання РНБО і в термін до 30 вересня спрямувати за своїм підписом повідомлення РФ про непродовження дії зазначеної угоди», - повідомив Глава держави під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій та груп.
«Ті з Вас, хто дивилися Парад побачили, що відбулися відповідні зміни у військовому привітанні. Вони були розроблені з урахуванням урядових пропозицій, пропозицій Міністерства оборони. Внесені зміни у статути ЗСУ як відомо є законами. І мені поведінка наших воїнів на Параді - той ентузіазм, коли вони нарешті почали вимовляти «Слава Україні» - лише додали впевненості в тому, що це треба робити зараз вже і негайно», - наголосив Глава держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.