26.09.18

Президент України зустрівся з Президентом Словацької Республіки

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

У рамках візиту до Нью-Йорка Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою. У контексті головування Словаччини в ОБСЄ у 2019 році Президенти двох країн приділили увагу шляхам посилення ролі цієї організації у моніторингу дотримання прав людини на окупованих територіях України та процесі звільнення українських політичних в'язнів Кремля.
У рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, стан виконання Мінських домовленостей. Глава держави подякував за рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до 31 січня 2019 року.
Під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером. Співрозмовники обговорили останній розвиток подій на Донбасі та перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині.
Під час участі в роботі 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером, під час якої Спецпредставник вручив символічну друковану копію декларації Державного секретаря США Майка Помпео від 25 липня 2018 року, в який чітко і недвозначно зафіксована позиція Сполучених Штатів Америки щодо невизнання незаконної анексії Російською Федерацією українського Криму.
В рамках робочого візиту Президента України до Сполучених Штатів Америки для участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН дружина Глави держави Марина Порошенко відвідала найбільшу скарбницю української самобутності у США – Український музей та бібліотеку в м. Стемфорд.
Президент України Петро Порошенко впевнений, що розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН з єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу. Про це Петро Порошенко сказав, виступаючи під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.
Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності реформування Організації Об'єднаних Націй задля підвищення ефективності миротворчої діяльності.
Глава держави подякував за привітання та зауважив, що дуже зворушений таким вітанням. «День народження зазвичай зустрічають у компанії дуже близьких друзів. Хочу сказати, що мені надзвичайно комфортно зустрічати мій День народження у компанії таких моїх друзів», - звернувся Петро Порошенко до представників української громади.
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко зустрівся з лідерами української громади в США під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки. Глава держави подякував за потужну підтримку українською громадою Сполучених Штатів спільної боротьби за свободу і незалежність України.
«Я дуже дякую кожному з вас, хто доклав величезних зусиль для того, щоб 12 штатів на місцевому рівні визнали цю нашу трагедію геноцидом. Але ми не зупинимось і зараз ми чекаємо на рівні комітету Конгресу рішення Конгресу Сполучених Штатів Америки про визнання Голодомору геноцидом», - звернувся до учасників зустрічі Глава держави.
«Це наше завдання – захистити Україну від тої іноземної церкви. Бо ми найбільша православна країна Європи», - зазначив Президент і додав: «Церква має бути одна – українська».
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки вручив високі державні нагороди на зустрічі з лідерами української громади в США.
Президент особливо підкреслив, що під час низки зустрічей, які він провів в рамках заходів на 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН, також висловлювалась підтримка в цьому питані. «Всі «за», крім Росії. Вона боїться. Вона вже починає платити за санкції, за злочини»,  - додав він.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.