21.09.18

Послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Наша європейська стратегія  – це двосторонній рух. Не лише членство України в Євросоюзі, а й глибинна внутрішня європеїзація України. Стати європейською країною означає повністю сприйняти європейський дух політичних свобод, чесної конкуренції і рівності можливостей. Дим війни ще не розвіявся над цією частиною Європи. Але крізь нього вже чітко видно - Україна може стати і стане новою історією успіху, новим простором європейського зростання.
Президент Петро Порошенко наголошує, що запропоновані ним зміни до Конституції України щодо курсу України на членство у Європейському Союзі та НАТО повністю відповідають національним інтересам і настроям більшості українського суспільства. Про це Глава держави заявив у Верховній Раді, виголошуючи Послання «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».
Глава держави наголосив, що у понеділок підписав  Указ, яким увів в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони не продовжувати Договір про так звану дружбу з Росією. «МЗС направить ноту до Москви, а я подам до Парламенту відповідний законопроект, бо останнє слово в цьому питанні – за вами, за Верховною Радою України», - наголосив Петро Порошенко.
«В прагненні до справжнього миру на основі українського інтересу, в боротьбі за нього питання суверенітету та територіальної цілісності України та нашого цивілізаційного вибору не є і, я наголошую, не будуть предметом компромісу. Бо інакше або нас не буде, або ми будемо вже не ми, або тут взагалі будуть стояти вояки іншої держави», - сказав Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко наголосив на важливості посилення єдності в нашій країні та підкреслив, що сприятиме цьому створення Єдиної Помісної Православної Української Церкви. При цьому він зазначив, що екзархи Вселенського Патріарха, які прибули до Києва, вже повідомили, що процес надання автокефалії Україні виходить на фінішну пряму.
Президент Петро Порошенко наголошує, що в системі державної влади України працює принцип стримувань і противаг. «Українці не схильні віддавати монополію на урядування одній політичній силі. Влада носить коаліційний характер. Коаліційним по суті є і наш Уряд. Коаліційною по-суті є навіть найбільша парламентська фракція. При цьому ми знаходимо спільну мову, ухвалили всі разом рекордну кількість реформаторських рішень», - сказав Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді з Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».
«Ми будемо послідовно протидіяти спробам послабити санкційний тиск на Росію. Тактичне завдання Кремля – зняття санкцій у січні наступного року під приводом нібито невиконання Україною Мінських домовленостей – я думаю, що ми цей сценарій маємо зруйнувати», - наголосив Глава держави у щорічному Посланні до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».
Під час виступу у Верховній Раді зі щорічним Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році» Президент Петро Порошенко особливо наголосив на важливості забезпечення інформаційної безпеки держави та запобігання впливу російської пропаганди в Україні. «В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, плодить «незалежні» громадські організації. Вони дійсно незалежні, але незалежні від України, але підконтрольні Кремлю, і роздмухують антиукраїнські, антиєвропейські та антиамериканські настрої», - сказав Президент.
«Я як Президент гарантую вільні, чесні й демократичні вибори Глави держави, нового Парламенту, органів місцевого самоврядування так, як вони були проведені в 2014-15 роках», - завив Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді з Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».
«Наполягаю на невідкладному голосуванні відповідних змін до Конституції. Максимально спростив вам завдання, шановні народні депутати, запропонувавши ввести цю норму з наступного скликання. Конституційний Суд дав добро. Настав момент істини. Будьмо чесними з народом. Прошу вас проголосуйте. А якщо ні, то тоді більше не обіцяйте цього ніколи. Це чесно», - підкреслив Петро Порошенко.
«Примара авторитаризму не єдиний виклик, пов'язаний з прийдешніми виборами. Актуальною є і загроза реваншу. На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою»,  - сказав Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді зі щорічним Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».
Президент Петро Порошенко зазначає, що Україна та Сполучені Штати Америки демонструють ефективний рівень двосторонніх відносин. Про це свідчить рівень підтримки Сполученими Штатами нашої держави у питаннях відстоювання територіальної цілісності та суверенітету.
«Угода щодня доводить свою дієвість і правильність. Частка Євросоюзу в експорті коливається від 42 до 43%. І це вагомий компенсатор тих втрат, які через війну, економічну блокаду та закриття ринків спричинила нам Росія», - сказав Глава держави під час виступу у Верховній раді зі щорічним Посланням.
«Найнадійнішими союзниками Збройних Сил України у захисті Батьківщини є наші дипломати, які діють у надзвичайно складних умовах. Їхня робота потребує неабиякого досвіду і хисту», - сказав Президент під час виступу у Парламенті.
В Україні вже відбулися важливі та знакові зміни, які впливають на подальший розвиток держави. Але залишаються ще не вирішеними багато проблем, про які потрібно відверто говорити із суспільством. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час виступу в Парламенті.
В Посланні «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році» до Верховної Ради Президент Петро Порошенко окремо зупинився на питаннях оброни держави, зокрема подальшого розвитку українського війська. Президент нагадав про стан Збройних Сил України на початку російської агресії весною 2014 року.
«Напад Росії почався зі спроби анексії Криму, і його поверненням він має завершитися – включно з відшкодуванням завданих збитків та наданням цього разу вже дієвих гарантій не повторення агресії. Боремося за це у міжнародних судах, і, переконаний, переможемо, як перемогли у Стокгольмі», - наголосив Глава держави.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.