07.09.18

Президент закликав Норвегію долучитися до міжнародної кампанії з вимогою звільнення українських заручників на окупованій території та в Росії

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко прийняв Міністра закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде, яка перебуває в Україні з робочим візитом.
Президент України разом із Міністром закордонних справ Норвегії взяли участь в церемонії підписання договорів щодо реалізації міжнародних інвестиційних проектів на спорудження вітрових електростанцій в Херсонській області.
Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки та оборони зауважив, що надходить інформація про екологічну катастрофу, яка трапилась на окупованій території Криму в м. Армянськ і українські екологи повідомляють тривожні дані. Глава держави додав, що українські прикордонники підтверджують атаки.
Під час засідання Ради національної безпеки і оборони України Президент повідомив, що найближчим часом, а саме до 30 вересня цього року, Російську Федерацію буде поінформовано нотою Міністерства закордонних справ України про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року.
Під головуванням Президента Петра Порошенка Рада національної безпеки і оборони розглядає питання військового бюджету. Серед пріоритетів, Президент назвав забезпечення надійною зброєю ЗСУ. «Все, що ми бачили на військовому Параді, в тому числі і в якості дослідницьких зразків, має негайно надійти у війська. Інакше, це все показуха. Інакше, цього всього не потрібно», - наголосив Глава держави.
«Просив би, щоб забезпечення українського солдата було піднято не менше, як на 30%. Ми прорахували, поставити це пріоритетом і зробити все від нас залежне для того, щоб це доручення було найкращим чином реалізовано», - наголосив Президент.
Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО наголосив на необхідності напрацювання позиції, яка дозволить захистити інтереси держави у зв'язку з ситуацією в Азовському морі.
«Це має бути чіткий правовий документ найвищої сили, основний Закон нашої держави – Конституція. В Преамбулі і в зобов'язаннях кожної з гілок влади ми чітко фіксуємо необхідні завдання. Ми дуже добре засвоїли, на жаль, на прикладі «Будапешту», ціну всяким меморандумам. І обдурити українській народ ми більше не дозволимо», - підкреслив Глава держави.
Проект підготовлений в тісній взаємодії з експертами Ради Європи, представниками професійної юридичної та адвокатської спільноти і був затверджений Радою з питань судової реформи.

Відео


Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.