20.09.18

Парламент має підтримати зміни до Конституції, що закріплюють євроатлантичний напрямок розвитку України - Президент

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Верховна Рада України має підтримати конституційні зміни, що закріплюють європейський та євроатлантичний напрямок розвитку нашої держави. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистому відкритті  XXV Форуму видавців у Львові.
Під час Форуму видавців Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні агресор використовує найновіші технології впливу на свідомість українських громадян. «Ці технології спрямовані на розпалювання національної і релігійної ворожнечі, пропаганду агресивної війни, порушення суверенітету і територіальної цілісності України», - сказав Президент.
Президент Петро  Порошенко зазначає, що українці вже перейшли рубікон і стали купувати нині більше українських книжок, ніж як колись – російськомовних. «Ми сьогодні в своїй державі будемо читати свої книжки на своїй мові», - сказав Президент, виступаючи на відкритті XXV Форуму видавців у Львові.
Президент Петро Порошенко у Львові відкрив ювілейний XXV Форум видавців. Вітаючи присутніх у Національному театрі опери і балету учасників та гостей, Глава держави зазначив, що Форум вже став знаковою книговидавничою та загальнокультурною подією не лише України, а й всієї Східної Європи.
«Я, як Президент, твердо наголошую, що держава буде підтримувати українське книговидавництво», - заявив Президент Петро Порошенко під час відкриття Форуму видавців у Львові.
Сила та міць нашої держави не лише в чисельній армії, високооснащених Збройних Силах та розвиненій економіці, але я твердо переконаний – сила і міць нашої держави в українській книзі, українському кіно, в українській музиці, в українських піснях, і головне – в українській мові, - сказав Президент на відкритті 25-го Форуму видавців у Львові
Президент Петро Порошенко під час виступу на презентації книги Блаженнішого Святослава Шевчука «Діалог лікує рани» особливо наголосив, що важливою складовою українського державотворення є автокефалія Української Помісної Православної Церкви.
У рамках робочої поїздки до Львівської області Президент Петро Порошенко відвідав презентацію книжки «Діалог лікує рани» предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука. Петро Порошенко зазначив, що поки ще не читав книгу Блаженнішого. «Але приїхав я сюди для того, щоб її отримати і прочитати», - наголосив Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко присвоїв Львівській обласній філармонії статус національної. Про підписання відповідного Указу Глава держави повідомив під час участі у мистецькому заході «Прем'єра – вечір концертів Мирослава Скорика» у Львові.
«Велике щастя і велика гордість бути на одній сцені з його величністю Маестро»,- сказав Президент Петро Порошенко у вітальному слові під час мистецького заходу «Прем'єра – вечір концертів Мирослава Скорика» у Львівській обласній філармонії з нагоди ювілею відомого українського композитора Мирослава Скорика.
«Я переконаний, що завдяки саме мовним квотам на радіо і телебаченні, нарешті, ефір наповнився українським культурним змістом та цікавим україномовним продуктом», - сказав Президент.
«Ми не допустимо реваншу. І ніколи Путін більше не буде приймати рішення за український народ», - сказав Президент Петро Порошенко під час участі у мистецькому заході «Прем'єра – вечір концертів Мирослава Скорика» у Львівській філармонії.
Під час робочої поїздки на Львівщину Президент Петро Порошенко поспілкувався з мешканцями Львова та прогулявся містом. «Найбільша окраса Львова - привітні та доброзичливі люди», - сказав Глава держави.
«Розпочалася робота над Томосом з моєї першої зустрічі з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом. Мої радники і мої помічники буквально з перших тижнів, незважаючи на дуже важку ситуацію в Україні, на дуже важку ситуацію на фронті (почали цю роботу – ред.). Я вірив, я почав працювати над стратегією отримання незалежності Української Помісної Православної Церкви. Над створенням незалежної Церкви», - сказав Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу «Перший Західний» під час робочої поїздки на Львівщину.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.