19.07.17

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Президент України Петро Порошенко

Офіційне інтернет-представництво

Новини

Україна та Грузія мають багаторічні зв'язки, а нині перед обома державами постали однакові виклики. Тож відновлення відносин і встановлення стратегічного партнерства є міцним фундаментом для підтримки, довіри і дружби між двома народами, переконаний Президент Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/strategichne-partnerstvo-mizh-ukrayinoyu-ta-gruziyeyu-obumov-42470

«Українці твердо вірять, як це було й раніше у скрутні часи – українці можуть розраховувати на братній грузинський народ так само, як братній грузинський народ може розраховувати на тверду підтримку українців! Так було у 2008, так було у 2013, так є і зараз», - додав Президент.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-i-gruziya-mayut-spilni-zagrozi-prezident-42474

Співрозмовники відзначили важливість поглиблення співпраці у багатосторонніх форматах з метою деокупації територій України і Грузії. Було домовлено об'єднати зусилля з реалізації стратегічного партнерства між Україною і Грузією в рамках підписаної в ході візиту Декларації.  Зокрема, йшлося про започаткування діяльності новоствореної Українсько-Грузинської Стратегічної ради високого рівня.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-proviv-peregovori-z-premyer-ministrom-gru-42478

«Ви маєте розуміти, що Захарченко, Плотницький - це не політичні фігури, це - маріонеткове шоу, яке транслює меседжі, отриманні з Росії», - сказав Президент Петро Порошенко на прес-конференції в Грузії.

http://www.president.gov.ua/news/proekt-novorosiya-zaznav-krahu-prezident-42482

Під час сьогоднішніх переговорів Україна та Грузія обговорили широкий порядок денний наших питань двосторонньої взаємодії, повідомив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ у Тбілісі.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ta-gruziya-mayut-shirokij-poryadok-dennij-dvostoron-42486

Глава держави наголосив, що народ Грузії є надзвичайно близьким для українців. «Дуже тішуся, коли вулицями Києва ми бачимо велику кількість грузинських підприємців та туристів. Сьогодні в Тбілісі ми маємо велику кількість українських підприємців і туристів. Це означає, що партнерство стратегічне між Україною та Грузією знаходить свою практичну реалізацію», - підкреслив Петро Порошенко.

http://www.president.gov.ua/news/ukrayina-ye-nadijnim-torgivelnim-partnerom-prezident-zaprosi-42490

Зокрема, йшлося про інтенсифікацію діалогу міжпарламентських груп дружби у вищих законодавчих органах обох держав. Домовлено посилити координацію України і Грузії у рамках міжнародних та регіональних організацій, зокрема з урахуванням поточного головування двох країн в Організації чорноморського економічного співробітництва і Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-ta-golova-parlamentu-gruziyi-domovilis-po-42494

Експозиція музею присвячена подіям радянського періоду Грузії 1921-1991 рр., жертвам політичних репресій, повстанським і національно-ліберальним рухам країни. Окремий стенд присвячено російській агресії 2008 року, коли Грузія втратила дві території Абхазію і Південну Осетію. У травні 2015 р. у приміщенні Музею було організовано фотовиставку «Донбас: війна та мир. Українські жінки: війна та мир».

http://www.president.gov.ua/news/petro-poroshenko-vidvidav-muzej-radyanskoyi-okupaciyi-u-m-tb-42498

Монумент був подарований Києвом місту Тбілісі у рамках року Грузії в Україні. КМДА передала його Тбіліській міській раді наприкінці 2006 року.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-u-tbilisi-vshanuvav-pamyat-velikogo-kobzarya-42502

Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.