24.10.16

Україна наполягає на продовженні санкцій щодо Росії на весь 2017 рік – Президент

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам зазначив, що під час переговорів лідерів Нормандського формату, які відбулися 19 жовтня в Берліні, було домовлено про підготовку до кінця листопада «дорожньої карти» імплементації Мінських домовленостей. «Якщо цього не відбудеться, то на Раді ЄС, яка відбудеться в грудні, керівництво країн-членів ЄС буде мати всі підстави, щоб продовжити і посилити санкції. І ми, як українська сторона, внесли чітку пропозицію – давайте розглянемо позицію, щоб продовжити санкції не на пів року, а на рік – на весь 2017 рік. Зараз це питання обговорюється серед країн членів ЄС».
Президент Петро Порошенко вкотре наголошує, що проведенню місцевих виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей передуватиме виконання всіх безпекових умов Мінських домовленостей. "Всі здатні критикувати Мінськ, але ніхто не пропонує жодної альтернативи, крім назавжди залишити ці території агресору. І я, як український Президент, як гарант Конституції і територіальної цілісності України нікому не дозволю розкидуватися українськими землями - це стосується як Донбасу, так і Криму", - наголосив Президент.
"Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС і ми домовились, що на цей Саміт документи будуть готові", - заявив Глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.