09.05.16

Ціною великої самопожертви ви захищали Україну і нині її обороняєте – Президент на зустрічі з ветеранами Другої світової війни та військовими-учасниками АТО

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

У День пам'яті та примирення та напередодні 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Президент Петро Порошенко зустрівся з ветеранами війни, учасниками українського визвольного руху та військовослужбовцями – учасниками антитерористичній операції.
Мами героїв, матері героїв - це також українські герої, бо на їх плечі лягає не менше, а може й ще більше навантаження! Хочу наголосити, що наша перемога залежить у тому числі й від вас. Так само, як і від героїзму наших захисників - ваших синів та чоловіків.
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяв участь у відкритті фотовиставки "Матері героїв", присвяченій Дню матері, який цього року співпав із Днем пам'яті та примирення. Виставка відбувається на площі біля Національного музею історії України у Другій світовій війні.
Минулого року Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам'яті та примирення. Ця нова для нас традиція жодним чином не підміняє, а доповнює і посилює звичне державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З Україною пов'язані вирішальні та найзапекліші баталії на радянсько-німецькому фронті. Тоді на нашій території було проведено 29 із сімдесяти шести операцій Другої світової війни. Українці воювали в Червоній армії, в радянських партизанських з'єднаннях, в лавах опору європейських країн; у складі канадської, американської, австралійської, британської та інших армій.
Визначною була роль українських жінок, матерів і у радянських партизанських загонах, і в українському підпіллі. Однак, тепер важкі дні й безсонні ночі випали на долю сучасних українок. "Нині на Сході Європи відбувається безпрецедентне з часів Гітлера та Сталіна порушення норм міжнародного права. Хижа й ненажерлива імперія знову не рахується з державними кордонами і прагне розширити свій так званий життєвий простір. Україна знову дає відсіч, - хіба що з тією різницею, що ворог прийшов не з Заходу, а зі Сходу", - констатував Президент.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.