24.05.16

Президент України розпочав робочий візит до Туреччини

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко розпочав робочий візит до Турецької Республіки, під час якого візьме участь у Всесвітньому гуманітарному саміті Організації об'єднаних націй.
У рамках робочого візиту до Стамбула на Всесвітній гуманітарний саміт Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.
Президент звернув увагу на системні порушення прав кримських татар і українців в окупованому Росією Криму, зокрема арешт заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. Петро Порошенко закликав Раду Європи у зв'язку із цим посилити тиск на Росію.
У рамках робочого візиту до Стамбулу на Всесвітній гуманітарний саміт ООН Президент Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте.
Глави держав домовились про проведення найближчим часом Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з торгово-економічного співробітництва.
Президент Петро Порошенко під час пленарного засідання Всесвітнього гуманітарного саміту у Стамбулі зазначив, що Україна розраховує на співпрацю з міжнародними організаціями та партнерами для створення багатостороннього трастового фонду на підтримку реабілітації та зусиль із розбудови миру на Донбасі.
Свобода, демократія, вільне висловлювання, основоположні права людини – є дорогоцінними активами, а не товаром. І саме тому, що вони сьогодні є під загрозою – переконання та політичне лідерство потрібні тепер як ніколи раніше в часи новітньої історії. Те, за що ви боретеся – є тим, хто ви є. Отже, давайте захищати свої принципи! Давайте триматися свободи та прав людини! Давайте не домовлятися з тими, хто зазіхає на наші цінності, а мужньо їм протистояти!
Виходячи з досвіду України подолання російської агресії, я б хотів окреслити три ключові елементи того, як ми можемо посилити нашу відповідь конфліктам і, відповідно, гуманітарним викликам. По-перше, ми маємо зробити все від нас залежне, щоб відновити повагу до міжнародного права та забезпечити ефективність міжнародних інструментів з метою врегулювання конфліктів та притягнення до відповідальності тих, хто їх розпочав. Це є нашою колективною відповідальністю.
У розвиток тристоронньої телефонної розмови з Президентом Франції Франсуа Олландом і Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка відбулась 21 травня, Президент Петро Порошенко в понеділок вночі, після повернення зі Стамбула, проведе телефонну розмову у "Нормандському форматі".
В ході робочого візиту до Туреччини Президент Порошенко провів двосторонню зустріч із Прем'єр-міністром Португальської Республіки Антоніу Луїшем Сантушем да Кошта. Глава Української держави висловив вдячність португальському уряду за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в рамках ЄС та міжнародних організацій.
23 травня в рамках соціальної програми Голови Благодійного Фонду Порошенка, Дружини Президента України Марини Порошенко пройшов спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» для 250 освітян Київської та Черкаської областей, а також Києва і Харкова.
Президент Петро Порошенко наголошує, що для повернення української льотчиці Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії, докладається величезна кількість зусиль.
Президент Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом в рамках робочого візиту до Стамбула. Під час зустрічі було досягнуто домовленості, що 3 тис. українських полісменів пройдуть навчання та тренінги у Туреччині.
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову у «Нормандському форматі». Глава держави наголосив, що Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців, а також закликав Росію звільнити всіх українських заручників.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.