08.05.16

Виступ Президента під час відкриття пам'ятника Гетьману України Івану Мазепі у Полтаві

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Ми вшановуємо українських героїв, відзначаємо свої свята і пам'ятні дати. І більше ніколи не допустимо експансії радянсько-російської імперської ідеології в український простір. Тут вам не «русский мир», тут – український світ! Маємо оцінювати Мазепу лише в нашій українській системі координат. І європейській також. Не забуваймо: ще коли Петро І рубав для Росії вікно до Європи, Україна часів Мазепи ходила до Європи через двері.
Глава держави підкреслив, що протягом сотень років українцям втовкмачували хибні уявлення про нашу історію. «Вільна Україна позбувається цих нав'язаних ззовні стереотипів, хоча не завжди так швидко як нам би того хотілося. Ми вшановуємо українських героїв, відзначаємо свої свята і пам'ятні дати. І більше ніколи не допустимо експансії радянсько-російської імперської ідеології в український простір. Тут вам не «русский мир», тут – український світ!», - підкреслив Глава держави.
Президент Петро Порошенко, перебуваючи з робочою поїздкою у Полтаві, зустрівся з ветераном Другої світової війни Борисом Кирпотою та його онуком, учасником антитерористичної операції на Донбасі Валерієм Кирпотою. Разом із ветераном Другої світової та учасником АТО Петро Порошенко поклав квіти до Меморіального комплексу солдатської слави, вшанувавши пам'ять всіх захисників рідної землі.
У рамках робочої поїздки до Полтавської області Президент Петро Порошенко ознайомився із введенням в експлуатацію першого пускового комплексу третьої черги Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.