30.09.16

Слово до Українського народу з нагоди 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Колосальний внесок великого українця у скарбницю національного державотворення, його унікальний творчий спадок стали синонімом пробудження історичної самосвідомості, духовного відродження й національної гідності українців, ренесансу української науки і культури.
У день 75-х роковин трагедії Бабиного Яру Президент Петро Порошенко разом із громадськими діячами та філантропами ініціював створення Першого Меморіального центру жертв Голокосту «Бабин Яр».
30 вересня 2016 року Президент Петро Порошенко здійснить візит до Держави Ізраїль для участі у церемонії поховання лауреата Нобелівської премії миру, доброго друга України, Президента Ізраїлю (2007-2014 рр) Шимона Переса.
Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Петро Порошенко проінформував щодо обстрілів з боку російських бойовиків, всупереч домовленості про припинення вогню та наголосив на важливості безперешкодного доступу ОБСЄ до всіх районів окупованої території.
Президент України Петро Порошенко підписав Указ про звільнення судді Оксани Царевич у зв'язку із порушенням присяги.
Президент Петро Порошенко зазначив, що нині Україна та світ віддають шану тисячам безневинно замордованих ще за часів Другої світової війни – у Бабиному Яру і головними питаннями залишаються питання як не допустити повторення подібних злочинів, де межа між людською гідністю і зневагою до людського життя.
Президент Петро Порошенко підписав Укази, якими звільнив двох суддів у зв'язку з порушенням присяги.
Згідно рішення Ради національної безпеки і оборони України Кабінету Міністрів України доручається збільшити видатки на потреби національної безпеки і оборони України у 2016 році.
У 50-ту річницю з дня створення військових частин з охорони громадського порядку Національної гвардії України Президент Петро Порошенко відзначив високими нагородами військових цих підрозділів.
Президент Петро Порошенко відзначив державними нагородами за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 55 військовослужбовців Збройних Сил України, з них 21 – посмертно.
Трагедія Бабиного Яру – це попередження усьому людству, що будь-який режим, який має за ніщо права та свободи людини, несе в собі загрозу для самої людяності. Нашим моральним обов'язком є точно не допустити повторення злочинів проти людства та людяності.
«Сьогодні, у той самий день, коли ми вшановуємо пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру, Верховний суд Росії ухвалив ксенофобське рішення про заборону Меджлісу. Справа Сталіна живе», - сказав Петро Порошенко під час жалобної церемонії з ушанування пам'яті жертв Бабиного Яру в 75-ті роковини трагедії.
«Урок Бабиного Яру – це нагадування про страшну ціну політичної та моральної короткозорості. Це – спомин про те, що потурання агресору лише розпалює апетит», - наголосив Петро Порошенко.
Президент України Петро Порошенко в Єрусалимі візьме участь у офіційній церемонії прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, Президентом Держави Ізраїль (2007-2014 рр) Шимоном Пересом.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.