07.09.16

Щорічне Послання Президента до Верховної Ради «Про внутрішнє та зовнішнє становище України у 2016 році»

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

«Для мене головним була, є і буде боротьба за відновлення територіальної цілісності України в кордонах 1991 року».
Президент Петро Порошенко наголошує, що «фантазії про мир в обмін на території абсолютно ілюзорні". При такому підході не буде ні миру, ні територій, а залишаться лише ганьба та вічно тліючий конфлікт, переконаний Глава держави.
Президент Петро Порошенко наголосив, що в державному бюджеті на 2017 рік має бути передбачено виплату стипендій та державне фінансування навчання на магістратурі у вищих навчальних закладах. «Не пропущу бюджет на наступний рік, в якому буде скасування стипендій, скасування державного фінансування навчання на магістратурі та інші експерименти», - підкреслив Глава держави під час щорічного послання до Верховної Ради.
«Заява Путіна про те, що ніби питання Криму закрите, це лише його марення. Хоча насправді воно дійсно закрите у 1954 і у 1991 році: Крим був, є і буде українським. І жодної іншої розмови не буде», - наголосив Глава держави під час щорічного послання до Верховної Ради.
Президент Петро Порошенко вчергове наголосив, що політичне врегулювання ситуації на Донбасі, а саме рішення щодо внесення змін до Конституції та закон про проведення виборів на Донбасі можливі лише при очевидному і беззаперечному прогресі у безпекових питаннях.
Президент Петро Порошенко назвав головним завданням для українських дипломатів сприяння зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України та наголосив на важливості запобігти зняттю санкцій проти агресора. 
У щорічному Посланні до Верховної Ради Президент Петро Порошенко наголосив на незмінності пріоритету вступу України до Північноатлантичногот Альянсу.
«Ми рухаємось вперед. Я, так само як і ви, незадоволений темпами. Розумію, наскільки вони не відповідають очікуванням суспільства. Очевидною є необхідність пришвидшення системної модернізації в усіх сферах», - наголосив Глав держави під час щорічного звернення до Верховної Ради.
«Статус української мови як єдиної державної буде наповнюватися реальним змістом, але з повагою до прав національних меншин. Вони, як показали події останніх двох років, міцно стоять на позиціях українського державного патріотизму. І держава має це цінувати, причому цінувати високо», - зазначив Глава держави під час виступу у Верховній Раді.
Україна має намір на зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську 7 вересня ініціювати розгляд питання надання незворотного та всеохоплюючого характеру режиму припинення вогню на Донбасі, який було оголошено з 1 вересня. Про це повідомив Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.