01.07.15

ЄС надає Україні 15 мільйонів євро гуманітарної допомоги






ЄС надає Україні 15 мільйонів євро гуманітарної допомоги

Під час свого візиту до України Європейський Комісар з гуманітарної допомоги і управління у кризових ситуаціях Христос Стиліанідес оголосив про новий пакет гуманітарної допомоги для людей, уражених кризою на сході країни. Бюджет нового пакету складає 15 мільйонів євро.
Надання допомоги відбувається у часи гострої гуманітарної ситуації в Україні. За оцінками, допомоги в Україні потребують 5 мільйонів людей.
"Дуже важливо, щоб гуманітарна допомога досягала усіх незахищених верств населення, що страждають від конфлікту. Гуманітарні організації мусять мати безпечний та швидкий доступ до зон, уражених конфліктом. Мене дуже турбують бойові дії на українському Донбасі, які продовжуються попри угоду щодо припинення вогню. Дуже турбує той вплив, що його чинить насильство на цивільне населення", – заявив Стиліанідес.
"Додаткове фінансування просуне вперед наші операції з надання допомоги. Воно дозволить досягти найбільш незахищених людей, надаючи їм їжу, предмети гігієни, ковдри, медикаменти, чисту воду, поселення та іншу допомогу, що рятує життя – як у зонах, які підконтрольні українській владі, так і в зонах, які їй непідконтрольні", – додав Єврокомісар.
Новий пакет допомоги підвищує загальний бюджет гуманітарної допомоги та підтримки з відновлення життєдіяльності для незахищених людей, яку надає Єврокомісія. Зараз вона досягла вже 62 мільйонів євро.
Окрім цієї допомоги, свою підтримку надають також держави-члени ЄС. Від початку 2014 року сумарний обсяг допомоги, що йде від ЄС та від його держав-членів, сягає понад 223 мільйони євро.
Контекст
Від самого початку конфлікту ЄС приділив дуже велику увагу гуманітарним аспектам кризи в Україні. Він також готовий до подальшого збільшення своєї допомоги, залежно від вимог ситуації.
Проекти, що були здійснені до червня 2015 року – і що були частково фінансовані Європейською Комісією, – надали пряму допомогу 1 мільйону 570 тисячам українців. Понад 290 тисяч з них (18%) – це діти до 17 років. Понад 160 тисяч (10%) – це старші люди, яким більше 50 років. Гуманітарна допомога від Єврокомісії спрямовується до базових потреб громадян у зонах, які прямо страждають від конфлікту, і які є особливо незахищеними. Близько 55% гуманітарної допомоги ЄС спрямовуються до людей, які живуть на території, що не є підконтрольною українській владі. Вона також іде до внутрішніх переселенців та до біженців, які тікають від зони конфлікту, а також до тих, хто в них повертається. Гуманітарна допомога ЄС часто надається у формі грошової допомоги, ваучерів на купівлю товарів , що дозволяє зробити її максимально ефективною та не зашкодити гідності людей, які страждають. Отримувачі цієї допомоги можуть купити речі, які їм життєво необхідні, в місцевих магазинах та на місцевих ринках. Це, своєю чергою, підтримуватиме місцеву економіку.
Допомога надається через організації, що є партнерами Єврокомісії: ЮНІСЕФ, УВКБ ООН, Всесвітня організація охорони здоров'я, Міжнародна організація міграції, "Врятуймо дітей" (Save the children), Данська рада з питань біженців, "Людина в біді", Всесвітня продовольча програма ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста.
Європейська Комісія надає гуманітарну допомогу найбільш незахищеним громадам, незалежно від їхнього етнічного чи релігійного походження та незалежно від того, на якій частині зони конфлікту вони живуть чи куди вони тікають від нього. Єврокомісія також допомагає українським біженцям у Білорусі та Росії, працюючи через національні Товариства Червоного Хреста, які працюють у цих країнах. Уся гуманітарна допомога від ЄС ґрунтується тільки на реальних потребах людей.
Більше інформації:
Огляд гуманітарної допомоги Україні від ЄС
http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf



Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.