25.03.21

[EU Delegation to Ukraine – General public newsletter] Україна: ЄІБ та ПРАВЕКС БАНК об’єдналися, щоб розширити доступ до фінансування для МСП, що зазнали негативного економічного впливу від COVID-19

Logo
Україна: ЄІБ та ПРАВЕКС БАНК об'єдналися, щоб розширити доступ до фінансування для МСП, що зазнали негативного економічного впливу від COVID-19

EN version is below

  • ЄІБ та ПРАВЕКС БАНК підписали кредитну угоду на суму 30 млн євро з метою розширити доступ до фінансування для малих та середніх підприємств (МСП) та компаній із середнім рівнем капіталізації в Україні. 
  • Кредит  є частиною зусиль ініціативи Team Europe щодо реагування на наслідки коронавірусної кризи.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та ПРАВЕКС БАНК, що є частиною банківської Групи Інтеза Санпаоло, погодили виділення кредитної лінії у 30 млн євро для підтримки українського бізнесу з акцентом на малі та середні підприємства (МСП), які постраждали від пандемії коронавірусу. 

МСП є основою української економіки, адже вони становлять понад 90% місцевого бізнесу, генерують понад 50% ВВП і працевлаштовують близько 60% працюючого населення. Через спалах COVID-19 багато компаній зіткнулися зі зменшенням оборотів та рентабельності, що призвело до затримок у виплатах та підвищеного попиту на ліквідність. Нині визначальним є посилення підтримки приватного сектору для захисту робочих місць та збереження економіки.

Цей кредит є частиною зусиль ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. Мета – підтримати стале соціальне та економічне відновлення України. 

Голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон сказав: «Малі та середні підприємства є життєво важливими для української економіки, і саме вони зазнали особливих втрат через COVID-19. Одним із головних пріоритетів ЄІБ є підтримка стійкості приватного сектору під час цієї небаченої кризи та надання фінансування, як у випадку зі співпрацею з ПРАВЕКС БАНКом. Цим кредитом ми хочемо надати необхідне фінансування для МСП та компаній із середньою капіталізацією та допомогти їм впоратися з економічними наслідками пандемії COVID-19 – не лише для того, щоб утримати компанії на плаву, а також щоб посилити їхню стійкість та зберегти робочі місця». 

Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне сказав: «У ці складні часи бізнес як ніколи потребує фінансування та доступних кредитів від банків. ЄІБ відіграє важливу роль у підтримці приватного сектору, що є частиною допомоги Team Europe, ініціативи Європейського Союзу. Така допомога є своєчасною, адже малі і середні підприємства саме зараз потребують значної підтримки для подолання викликів, спричинених пандемією COVID-19». 

Голова Правління ПРАВЕКС БАНКу Джанлука Корріас зазначив: «Співпраця з ЄІБ є важливим кроком, який допоможе нашому банку у досягнені стратегічної мети щодо розширення фінансування малих та середніх підприємств, а також компаній середньої капіталізації. Ця кредитна лінія дасть можливість підтримати наших клієнтів із реальної економіки. Ми зможемо надати їм доступні кредити, необхідні для пом'якшення економічних наслідків пандемічної кризи, з якими вони зіткнулися».

Team Europe підвищує ефективність українських компаній

Інвестиції ЄІБ — це невід'ємна частина зусиль ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. Вони спрямовані на підтримку сталого соціального та економічного відновлення країн Східного Партнерства ЄС. Фінансова операція підтримує малі і середні підприємства та компанії із середньою капіталізацією, які є опорою для національних економік та найбільшим джерелом працевлаштування. 

Додаткова інформація

Про ЄІБ:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – це інституція довгострокового кредитування Європейського Союзу. Його власниками є держави-члени Євросоюзу. Він надає доступ до довгострокового фінансування для розумного інвестування задля впровадження політик Європейського Союзу.

Про ЄІБ в Україні:

ЄІБ працює в Україні з 2007 року. Банк ЄС прагне підтримувати Україну та допомагати створювати умови, необхідні для досягнення її економічної стабільності. Україна є основною країною-реципієнткою інвестицій ЄІБ серед країн Східного партнерства, на неї припадає понад 60% кредитної діяльності ЄІБ у цьому регіоні. Європейський інвестиційний банк є однією з ключових міжнародних фінансових установ в Україні, що фокусується на сферах соціальної та економічної інфраструктури, транспорту та зв'язку, розвитку місцевого приватного сектору, енергоефективності, інновацій та протидії кліматичним змінам. Банк підтримує приватний сектор через фінансове посередництво, а також через надання прямих кредитів окремим великим компаніям. Прикметно, що ЄІБ був першою міжнародною фінансовою інституцією, яка надала довгострокове фінансування місцевому банку у місцевій валюті задля підтримки малих та середніх підприємств в Україні.

АТ «ПРАВЕКС БАНК», частина Групи Інтеза Санпаоло з 2008 року, працює на ринку України з 1992 року та надає послуги клієнтам вже більше 25 років. Банк працює на території всієї країни та надає ввесь спектр банківських послуг роздрібним, корпоративним та інституційним клієнтам. Використовуючи найкращі практики та міжнародну присутність Групи Інтеза Санпаоло, АТ «ПРАВЕКС БАНК» пропонує інноваційні рішення для корпоративних клієнтів щодо робочого капіталу та інвестиційного фінансування, депозитів, міжнародних платежів та грошових переказів, спеціальних умов торгового фінансування. Серед основних продуктів для роздрібних клієнтів АТ «ПРАВЕКС БАНК»  іпотечне кредитування, «Європейський персональний кредит» та пакет послуг «Famiglia».

Група Інтеза Санпаоло є провідним банком в Італії та одним з найнадійніших та найприбутковіших банків в Європі. Він пропонує послуги комерційного, корпоративного та інвестиційного банкінгу, послуги щодо управління активами та страхові послуги. Група Інтеза Санпаоло має приблизно 14,7 млн клієнтів в Італії, які отримують послуги як через цифрові, так і через традиційні канали обслуговування. Міжнародні дочірні банки Групи обслуговують 7,1 млн клієнтів в усій Східній Європі, на Близькому Сході та в Північній Африці. Управління корпоративного та інвестиційного банкінгу IMI працює по всьому світу, робота його численних відділень координується п'ятьма центрами в Лондоні, Нью-Йорку, Гонконгу, Дубаї та Мілані. Інтеза Санпаоло вважається одним з найбільш стабільних банків в світі. Для Групи створення цінності означає бути рушійною силою зростання, приносити користь як суспільству, так і економіці. Піклуючись про охорону навколишнього середовища, Група заснувала фонд в сумі 6 млрд євро для цілей розвитку циркулярної економіки. Інтеза Санполо підтримує значні проекти з економічної інклюзії та зниження рівня бідності, в тому числі фонд впливу в сумі 1,2 млрд євро для кредитів, які надаються соціальним групам населення, яким важко отримати доступ до кредитування. Інтеза Санпаоло має високий рівень залученості до культурних ініціатив, організованих Банківською Групою або які реалізуються у співпраці з іншими компаніями в Італії та в інших регіонах. Це включає постійні та тимчасові виставки, на яких демонструється вражаюче мистецьке багатство Банку в Галереї Італії, музеях Групи, що знаходяться в Мілані, Неаполі, Віченці та один з яких скоро відкриється в Турині.

https://group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news

Прес контакти:

Ольга Сушицька, o.sushytska@ext.eib.org, тел.: +38 067 243 63 55

Сайт: www.eib.org/press - Прес офіс: +352 4379 21000 – press@eib.org

Прес-центр ПРАВЕКС-БАНКУ:

Телефон: +38 0932575616

E-mail: press@pravex.kiev.ua

www.pravex.com.ua

 

________________________

 

 

EIB and PRAVEX BANK join forces to enhance access to finance for Ukrainian SMEs affected by the economic impact of the coronavirus pandemic

  • EIB and PRAVEX BANK have signed a €30 million loan to enhance access to finance for SMEs and mid-caps in Ukraine. 
  • The operation comes under the Team Europe initiative aiming to provide a rapid response to the coronavirus outbreak.

The European Investment Bank (EIB) and PRAVEX BANK, a member of the Intesa Sanpaolo Group, have signed a €30 million credit line to support Ukrainian private sector businesses, with a focus on small and medium-sized enterprises (SMEs) impacted by the coronavirus pandemic.

SMEs are the backbone of the Ukrainian economy as they account for over 90% of local businesses, contribute more than 50% of GDP, and employ about 60% of the working population. As a consequence of the COVID-19 outbreak, many companies have experienced a decrease in turnover and profitability, leading to payment delays and an increased demand for liquidity. It is now crucial to step up support for private sector businesses, thus helping to protect jobs and keep the economy going.

The operation is a part of Team Europe's overall response to the COVID-19 crisis aiming to support a sustainable social and economic recovery in the region. 

Head of the EIB Resident Representation for Ukraine Jean-Erik de Zagon said: "Small and medium-sized enterprises are vital for the Ukrainian economy and have been hit particularly hard by the COVID-19 crisis. It is one of the EIB's top priorities to support the resilience of the private sector during this unprecedented crisis with the provision of funding through our cooperation with PRAVEX BANK. The operation aims to make available vital financing for SMEs and mid-caps to help them cope with the economic impact of the COVID-19 pandemic – not only to keep businesses afloat, but also to strengthen their resilience and safeguard jobs."

Head of Cooperation of the EU Delegation to Ukraine Frederik Coene said: "More than ever during these challenging times, businesses need access to affordable credit from banks. The EIB plays an important role in the support of the private sector as part of the European Union's overall Team Europe relief effort. This assistance comes at a time when SMEs need strong support to overcome the challenges created by the COVID-19 pandemic."

Chairman of the Management Board of PRAVEX BANK Gianluca Corrias said: "Cooperation with the EIB constitutes an important step in helping our bank reach its strategic goal to expand financing of small and medium enterprises, as well as mid-caps. This credit line will help us support our clients from the real economy, providing them with the affordable loans they need in order to mitigate the economic consequences of the pandemic crisis they have faced."

Team Europe adds value for Ukrainian companies

The EIB investment is an integral part of Team Europe's overall response to COVID-19 and supports the sustainable social and economic recovery of the EU's Eastern Neighbourhood. The operation reinforces both SMEs and mid-caps, which are the backbone of national economies and a major source of employment.

Background information:

About the EIB:

The European Investment Bank (EIB) is the long-term lending institution of the European Union owned by its Member States. It makes long-term finance available for sound investment in order to contribute towards EU policy goals.

 

About the EIB in Ukraine:

The EIB has worked with Ukraine since 2007. The EU bank is committed to supporting Ukraine and helping to create the conditions necessary for the achievement of economic stability. Ukraine has been the main recipient country of EIB support in the Eastern Neighbourhood, accounting for more than 60% of EIB lending activity in this region. As one of the key International Financing Institutions (IFIs) in Ukraine, the European Investment Bank focuses on social and economic infrastructure, transport and connectivity, local private sector development, energy efficiency, climate action, and innovation. The Bank supports the private sector primarily through financial intermediation, and also by providing direct loans to selected large companies. Notably, the EIB has been the first IFI to make available long-term funding in local currency to a local bank in support of Ukrainian SMEs.

PPRAVEX BANK, part of Intesa Sanpaolo Group since 2008, has been in the market of Ukraine since 1992 serving Ukrainian customers for over 25 years. The Bank has a national coverage and provides the entire range of banking services to Retail, Corporate and Institutional clients. Using the best practices and international presence of Intesa Sanpaolo Group, PRAVEX BANK offers innovative solutions for corporate clients regarding working capital and investment financing, deposits, international payments and fund transfers, and special conditions on trade finance. Among PRAVEX BANK's main retail products are mortgages, the European Personal Loan and the Famiglia Service Package.

Intesa Sanpaolo Group is the leading bank in Italy and one of the soundest and the most profitable banks in Europe. It offers commercial, corporate investment banking, asset management and insurance services. Intesa Sanpaolo Group has approximately 14.7 million clients in Italy who are serviced through both digital and traditional channels. The Group's international subsidiary banks serve 7.1 million customers across Eastern Europe, the Middle East and North Africa. Intesa Sanpaolo's IMI Corporate and Investment Banking Division operates worldwide, with numerous branches coordinated by five Hubs in London, New York, Hong Kong, Dubai and Milan. Intesa Sanpaolo is considered one of the most sustainable banks in the world. For the Group, creating value means being a driver for growth, for the benefit of both society and the economy. With environmental concerns in mind, the Group has set up a 6 billion euro fund for the circular economy. Intesa Sanpaolo supports major economic inclusion and poverty reduction projects, including an impact fund of 1.2 billion euro for loans available to social groups who struggle to access credit. Intesa Sanpaolo has a high level of involvement in cultural initiatives, organized by the Bank or in collaboration with other entities in Italy and further afield. These include permanent and temporary exhibitions showcasing the Bank's impressive artistic heritage at the Gallerie d'Italia, the Group's museums located in Milan, Naples, Vicenza and soon Turin.

https://group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news

Press contacts:

Olga Sushytska, o.sushytska@ext.eib.org, tel.: +38 067 243 63 55

Website: www.eib.org/press - Press Office: +352 4379 21000 – press@eib.org

PRAVEX BANK Press Center:

Phone: +38 0932575616

E-mail: press@pravex.kiev.ua

www.pravex.com.ua

Читати далі

Ukraine

101 Volodymyrska St. Kyiv, 01033 Ukraine

facebook twitter youtube rss
View this email in your browser
Data Protection

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.