06.04.18

Глава держави: Децентралізація - питання цивілізаційного вибору та складова євроатлантичного курсу України

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Децентралізація в Україні є питанням цивілізаційного вибору та складовою євроатлантичного курсу нашої держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.
Президент Петро Порошенко вітає ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту «Про національну безпеку України», адже він дає можливість більш ефективного співробітництва України й Альянсу у захисті територіальної цілісності та незалежності нашої держави.
«Свого часу чекають конституційні зміни, які ми з Прем'єр-міністром розробили, щодо децентралізації влади. Ясно, що потрібні префекти, бо декого на місцях п'янять нові фінансові можливості й вони починають мнити себе удільними князьками, ніби над ними вже немає ніякої влади», - заявив Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.
Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку наголосив, що центральна влада віддала на місця багато повноважень та ресурсів. «Подібно до того як держава добровільно розділила з органами місцевого самоврядування важелі впливу, так і місцеві виборні органи мають розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни», - підкреслив Президент.
Президент Петро Порошенко на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області наголосив на значному збільшенні бюджетів місцевих громад і розширенні їх можливостей для розвитку.
Президент Петро Порошенко наголосив, що законодавча база необхідна для децентралізації в Україні невпинно оновлюється. Про це він сказав на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку під час робочої поїздки до Вінницької області.
У рамках робочої поїздки на Вінничину Президент Петро Порошенко взяв учать у відкритті реконструйованого відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.
Президент Петро Порошенко переконаний, що війна на Сході нашої держави закінчиться перемогою України. Про це він сказав під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Вінниці.
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з регіональними ЗМІ у Вінниці розповів, що 9-10 квітня відвідає з візитом Німеччину, де планує обговорити питання миру, запровадження миротворчої місії на Донбасі та підтримку реформ в Україні.
«Сьогодні я підписав і визначив як невідкладний законопроект, який був розроблений в Парламенті за допомогою Уряду, про Національне бюро фінансової безпеки», - повідомив Президент Петро Порошенко під час прес-конференції для ЗМІ у ході робочої поїздки до Вінницької області.
У Чистий четвер, 5 квітня дружина Президента України Марина Порошенко разом із Олександрою, Євгенією та Михайлом запросили дітей з особливими освітніми потребами Києва на майстер-клас із розпису великодніх писанок. Серед учасників майстер-класу – діти Київського палацу дітей та юнацтва.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.