13.04.18

Президент України провів зустріч з Прем'єр-міністром Республіки Молдова

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом.
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Литовської Республіки Саулюсом Сквернялісом.
Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна і світ мають зміцнювати стійкість до російських гібридних загроз. Про це Глава держави сказав на відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму.
«Вже ніхто не сперечається з тим, що через відмову Кремля припинити агресію проти України окремі статті базового договору з Росією стали одіозними анахронізмами», - наголосив Глава держави.
«З огляду на те, що Україна ніколи не була і не є зараз членом СНД (Співдружність Незалежних Держав – ред.) та відмову цієї структури – СНД, засудити російську агресію просив би, щоб ми спільно з Урядом підготували пропозиції щодо офіційного припинення нашої участі у статутних органах СНД», - наголосив Президент Петро Порошенко.
«Зараз є час для стратегічних рішень щодо визначення східноєвропейських кордонів Європейського Союзу та НАТО. Наголошую, що кращої нагоди не буде. Україна, Молдова та Грузія належать до Західного альянсу та мають бути його частиною», - заявив Глава Української держави під час виступу на 11-й Безпековій конференції у Києві.
Глава держави, серед низки заходів, які мають бути вжиті для протидії російським гібридним загрозам, назвав і запобігання втручанню у вибори. «Аналогічний рецепт світ має запропонувати для протидії російському втручанню у будь-які вибори. В тому числі, російському втручанню в українські вибори», - підкреслив Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко на відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму назвав збереження логіки Мінського процесу та допомогу у наданні оборонної летальної зброї серед основних шляхів до перемоги України у війні з російським агресором.
Глава держави окремо зупинився на темі драматичних подій навколо Сирії, які «розгортаються практично зараз на наших очах в режимі реального часу». «Всі ми сподіваємося, що вдасться уникнути найгіршого сценарію. Але, водночас, ми розуміємо, що терпіння цивілізованого світу не безмежне. І всі, хто стоїть за злочинами проти людяності у цій багатостраждальній країні, нарешті мають понести відповідальність. І хто за цим стоїть – весь світ, включаючи нас з вами, дуже добре знає», - сказав Президент.
Президент Петро Порошенко на відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму вкотре наголосив, що для перемоги Україні необхідна трансатлантична єдність і солідарність та непорушний і об'єднаний трансатлантичний фронт санкцій.
Ми наблизилися до критичного моменту і здатні забезпечити дуже потужну мотивацію РФ до миру. Наша спільна і жорстка позиція щодо Росії вже приносить результати. Якщо ми і далі триматимемо цю лінію – ми повернемо і Донбас, і Крим, і при цьому збережемо життя українських військовослужбовців. Якщо ми і далі триматимемося цих підходів – ми забезпечимо довготривалий мир та стабільність в Європі.
«Я переконаний, що «Ахіллесовою п'ятою» Росії є саме її агресія проти України. Ні Кремль, ні Путін, безумовно, не очікували такого результату. Шлях до перемоги в цій війні проти московського агресора безумовно пролягає через нашу перемогу в Україні», - підкреслив Президент Петро Порошенко на відкритті 11-го Київського Безпекового Форуму.
Дружина Президента України Марина Порошенко разом із президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком презентували благодійний флешмоб #запросиособливогодруганафутбол, присвячений проведенню фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок 2017/2018. Фінал відбудеться 24 травня у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим. Глава держави привітав Ільхама Алієва з упевненою перемогою на дострокових виборах Президента Азербайджанської Республіки. Співрозмовники підтвердили обопільну налаштованість поглиблювати відносини стратегічного партнерства, особливо з питань відновлення суверенітету і територіальної цілісності обох країн.
Глава держави привітав Абделя Фаттаха Аль Сісі з переконливою перемогою на президентських виборах, які відбулися у березні 2018 року. Президент України відзначив необхідність активізації двостороннього діалогу на всіх рівнях. Президент Єгипту відзначив дружні відносини між народами двох країн і наголосив на готовності єгипетської сторони до розширення торговельно-економічної співпраці з нашою державою. Йшлося про реалізацію конкретних двосторонніх економічних проектів.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.