24.04.18

Президент призначив стипендії видатним спортсменам та тренерам України з олімпійських видів спорту

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту». Глава держави  призначив стипендії видатним українським спортсменам та тренерам, які досягли значних успіхів у спорті.
«Я хочу окремо хочу наголосити, що і українська церква – Помісна Автокефальна Українська Православна Церква є ключовим елементом нашої державності і нашої незалежності. Бо армія – боронить українську землю. Мова – боронить українське серце. Церква – боронить українську душу», - сказав Президент Петро Порошенко під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.
Президент Петро  Порошенко зазначає, що «багато десятиліть держава усувалася від того, щоб зняти окуляри і подивитися чесно в очі своїм громадянам» у питанні Єдиної Помісної Церкви в Україні. «Ніколи такого не було, щоб підтримка Помісної Церкви була такою великою», - підкреслив Петро Порошенко.
«Ми, українці і держава Україна, не боїмося Росії. Ми це доводимо вже чотири роки під час абсолютно кривавої агресії. Кров Росія проливає на українській землі – і сьогодні це тисячі і тисячі українців вбитих і поранених, що є результатом російської військової агресії. Нас не треба лякати. Ми дуже відповідальна нація і не даємо розкачати ситуацію всередині країни, коли вони хотіли б щоб пролилась кров», - заявив Президент Петро Порошенко.
Президент Петро Порошенко наголошує, що справа українців обирати свого Патріарха. «Держава не буде визначати, хто буде Патріархом нової церкви, бо це не державна справа. Не буде ніякого «указуючого перста» - підтриймате цього, або не підтримайте цього», - сказав Глава держави під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.
«Я хочу окремо наголосити, що ні в кого, включаючи Кирила, вето на рішення Вселенського Патріарха не існує. Він не дозволу питає у Кирила, а проводить консультації з цього приводу», - сказав Петро Порошенко.
«Я абсолютно переконаний, що рішення про отримання Українською Православною Церквою Томосу про автокефалію викличе величезний підйом українського національного духу. Ми маємо всі відповідально діяти для того, щоб це відбулося», - сказав Президент Петро Порошенко під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.