20.04.18

Виступ Президента України у Верховній Раді щодо звернення до Вселенського Патріарха

Президент України Петро Порошенко
Офіційне інтернет-представництво

Новини

Довгоочікуваний нами Томос ще більше укріпить релігійну свободу в Україні, укріпить міжконфесійний мир, посилить права і свободи громадян, які будуть нарешті єдині і перестануть ділитися на нібито канонічних і нібито неканонічних.
Президент Петро Порошенко заявляє, що питання надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві виходить за межі суто церковних справ. «Йдеться про наше остаточне унезалежнення від Москви. Тут не лише релігія, тут – геополітика. А для мене справа утвердження незалежної помісної Церкви – такої ж ваги, як вже здобуті безвіз та Угода про асоціацію з Євросоюзом», - підкреслив Петро Порошенко.
«Наша об'єднана Українська православна церква може стати найбільшою в усьому православному світі. І про цю перспективу я говорив поточного тижня з предстоятелями усіх трьох православних церков України», - наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді.
Президент Петро Порошенко підкреслює, що завжди після здобуття незалежності державою починалася дискусія про автокефалію Церкви. За його словами, так в різні часи було в Греції, Сербії, Румунії, Болгарії, Грузії, в тій же Росії, тощо.
Президент Петро Порошенко переконаний, що надання Томосу про автокефалію Єдиної Української Православної Церкви Вселенським Патріархом зміцнить незалежність нашої держави.
Президент Петро Порошенко наголошує, що питання автокефалії Української православної церкви є питанням національної безпеки нашої держави. «Це – питання національної безпеки і нашої оборони у гібридній війні, бо Кремль розглядає РПЦ як один із ключових інструментів впливу на Україну», - підкреслив Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді.
«Всі віруючі мають і матимуть право вільно обирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію», - також підкреслив Глава держави.
Президент Петро Порошенко в Ситуаційному центрі  провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді, під час якої дав старт роботи Системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення Антитерористичної операції.
Президент Петро Порошенко під час наради в Ситуаційному центрі наголосив, що війна Росії має нові риси і характеристики. Це гібридна війна, де разом з військовими діями регулярних збройних сил РФ та російських найманців Росія веде підривну війну проти України на всіх фронтах.
«Прохання, щоб ми доопрацювали терміново разом з Урядом і за безпосередньою участю Міністерства інформаційної політики систему переходу на «цифру» (цифрове мовлення – ред.) і не прикривали бездіяльність постійним продовженням дії сигналу", - наголосив Президент Петро Порошенко.
Якщо Ви бажаєте відписатися від розсилки або змінити її параметри, перейдіть за посиланням: Unsubscribe

Немає коментарів:

Дописати коментар

Пожалуйста, воздержитесь от не нормативной лексики.